Dolar 32,4286
Euro 34,5977
Altın 2.384,91
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 15°C
Paz 16°C

ASÜ’nün gururu Rıza Kayaalp’in yeni görevi belli oldu

ASÜ’nün gururu Rıza Kayaalp’in yeni görevi belli oldu
Aksaray Anadolu AŞ
3 Temmuz 2023 10:24

Aksaray Üniversitesi’nin gurur kaynağı olan Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, 2024 Paris Olimpiyatları’ndan sonra aktif spor hayatını sonlandıracağını duyurarak, yöneticilik kariyerine adım attı.

Türk güreş tarihine altın harflerle yazılan başarılarıyla tanınan Kayaalp, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’nde grekoromen stilden sorumlu asbaşkan olarak görevlendirildi.

Rıza Kayaalp, ağır sıklette dünya çapında başarılara imza atmış bir sporcu olarak, gelecek dönemde Türk güreşine yönetim alanında hizmet etmek istediğini belirtti.

Paris Olimpiyatları’ndaki performansının ardından aktif güreş hayatını noktalayacağını söyleyen Kayaalp, “Allah’a şükürler olsun, bizler ülkemiz adına büyük başarılara imza attık. Şimdi sıra yönetimde. Spordaki başarılarımızı yöneticilik kariyerimizde de devam ettireceğiz. Taha ile birlikte büyük mutluluklar yaşattık Türk halkına. İlk olarak ASKİ Spor Kulübü’nde yöneticilik yapmaya başladık ve ilerleyen dönemlerde Türk güreşi ve sporu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzde birçok şampiyona ve olimpiyat var. İnşallah altın madalyalarla bu süreci tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olan Kayaalp, daha önce de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Spor Müşaviri olarak atanmıştı. 130 kilogramda mücadele eden Kayaalp, ASKİ Spor Kulübü’nün başarılı grekoromen stil sporcusu olarak biliniyor. Daha önce 5 kez Dünya Şampiyonu ve 12 kez Avrupa Şampiyonu olan Kayaalp, 2016 Yaz Olimpiyatları’nda gümüş ve 2012 ile 2020 Yaz Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanmıştı.

Rıza Kayaalp, güreş kariyerinin ardından yöneticilik alanında da aynı başarıları elde etmeyi hedefliyor. Türk güreşi ve Türk sporu için gelecek dönemlerde yapacağı katkılar merakla bekleniyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.