Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Atık depolama işlemlerine başlanıldı

Aksaray Belediyesi’nin projelerinden olan yeni Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf tesisinin kurulum aşaması devam ederken tamamlanan kısımlarında atık depolama işlemlerine başlanıldı.

Atık depolama işlemlerine başlanıldı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Haziran 2021 20:58

Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesi Aksaray Merkeze Bağlı Armutlu köyü mevkiinde 377 dönüm arazi üzerinde kurulumuna başlanılmıştı. Yap işlet Devret modeli ile yapılan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesi yaklaşık 80 milyon TL’ye mal oluyor ve tesiste sadece Aksaray’ın değil, ilçelerinde evsel katı atıklarının bertarafını sağlanıyor. Kurulacak modern ve teknolojik sistemler sayesinde katı atıklardan enerji ve kompost gübre üretimi sağlanacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehre vizyon katacak projesi sayesinde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan ve ömrünü tamamlamış eski tesisten kaynaklı oluşan kötü koku ve görüntü giderilmiş oldu. Ömrünü tamamlamış olan tesis kapatılarak rehabilite edilme çalışmalarına başlanıldı.

Yeni katı atık depolama tesisinin tamamlanan LOT 1 kısmına katı atıkların depo edilmesi işlemlerine başlanıldı. 1 yıllık süreç içerisinde elektrik üretim tesisinin ve kompost üretim tesisinin tamamlanması ile birlikte katı atıkların işlenmesine ve ekonomiye kazandırılmasına başlanılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.