Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Atık getirme merkezinde eğitimler devam ediyor

Atık getirme merkezinde eğitimler devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
6 Mayıs 2023 12:06

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir atık yönetimi amacı ile hayata geçirdiği toplama ayırma tesisi ve I. Sınıf atık getirme merkezinde öğrencilere yönelik verilen eğitimlere devam ediliyor.  

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir atık yönetimi amacı ile hayata geçirdiği toplama ayırma tesisi ve I. Sınıf atık getirme merkezinde öğrencilere yönelik verilen eğitimlere devam ediliyor.

Aksaray’daki tüm okulların ziyaret ettiği toplama ayırma tesisi ve I. Sınıf atık getirme merkezinin bu haftaki konuğu 125. Yıl Ortaokulu öğrencileri oldu. Çocuklarda Çevre bilinci ve bilinçli tüketici farkındalığının oluşturulması amacı ile tesiste gerçekleştirilen faaliyetler anlatılıyor.

Tesisi içerisinde sınıflandırılan cam, kağıt ve metal gibi atıkların tekrar kullanılması için yapılan sınıflandırma işlemlerini çocuklar tek tek inceledi. Atıkların toplandığı sınıflandırıldığı ve paketlendiği noktaları gören çocuklara okullarda yürütülen atık pil toplama kampanyası gibi etkinliklerin amacı da anlatılıyor.

Çocuklara aşırı ve bilinçsiz tüketimin ve bu durumun neden olduğu çevresel problemleri gözlemlemeleri için geri dönüşümün önemi anlatıldı. Günlük 10 ton atığın işlendiği tesiste çocuklar günlük hayatlarında kullandıkları ürünlerin kullanıma hazır hale gelmesinin kolay olmadığı anlatıldı.

Çocukların çevre konusunda motivasyonunu ve duyarlılığını artırmak adına tesisse göstermiş oldukları ilgiden dolayı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in imzaladığı teşekkür belgesi verildi.

Çevre bilincinin farkında olan çocuklar doğanın geleceğini korumak amacı ile çalışma yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ettiler. Çocuklar tesisi gezdikten sonra günlük hayatlarında kullandıkları ürünleri daha dikkatli kullanacaklarını söylediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.