Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

ATSO heyetinden OSB ziyareti

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Aksaray Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti..

ATSO heyetinden OSB ziyareti
Aksaray Anadolu AŞ
17 Aralık 2016 21:09

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Ahmet Koçaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Koyuncu, Meclis Başkan Yardımcısı Özhan Türemiş ile Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kulak’tan oluşan ATSO heyeti Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam BRİSA Lastik Fabrikasını ve ilimizin uluslararası firmalarından olan SYMEX’i ziyaret etti.

2018 yılında üretime geçmesi beklenen Brisa Lastik Fabrikasını ziyaret eden ATSO heyeti, fabrikanın son durumunu kontrol ederken, ATSO Başkanı Koçaş, ziyaretler sonrası bilgi verdi.

Organize Sanayi Bölgesinin şuan önemli bir noktada olduğunu ve bu yolda hızla ilerlediğini belirten Koçaş, yapmış olduğu değerlendirme de; “ Bugün ATSO heyeti olarak Organize Sanayi Bölgemizde Brisa Lastik Fabrikamızı ve SYMEX firmamızı ziyaret ettik. Öncelikle Brisa Fabrikamızda çalışmalarımızın hızlı bir şekilde ilerlediğini ve en yakın sürede üretime geçilmesi için aralıksız bir çalışma içerisinde olduğunu gördük.

İlimizin en büyük yatırımlarından bir tanesi olan Brisa’nın üretime geçmesi ve istihdam etkisi yaratmaya başlamasıyla birlikte Organize Sanayi Bölgemizdeki istihdam sayılı 15 Binlerin üzerinde olacaktır. Aynı şekilde bugün SYMEX firmamızı ziyaret ettik. Organize Sanayi Bölgemizin önemli firmalarından olaran SYMEX firmamız hakkında bilgi vecerek olursak Symex Internatıonal Holding A.Ş.Kuveyt Dubai merkezleri NASER AL-SAYER GROUP ‘un Türkiye’deki yatırımlarını planlamak ve organize etmek üzere kurulmuştur.

Araç üstü beton mikseri (Transmikse r) üretimi yapmak üzere planlanan fabrikamız Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde 40.000m2’lik arsa üzerine kuruludur. Firma Uluslararası ticarette önemli bir paya sahiptir. Bugün ziyaretimizde aldığımız bilgiler doğrultusunda firmamızın önümüzde 4 ay boyunca üretim doluluğu yaşadığını ve bunları Suudi Arabistan başta olmak üzere Orta Doğu ülkelerinde yapıldığını öğrenince bu bizi çok mutlu etti. Firmalarımızın ihracatlarını artırmaları ve üretim kapasitelerinin üzerlerine çıkmaları bizleri mutlu ediyor.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası bugün ilimiz sanayisinin öncü kuruluşudur. Bizler Organize Sanayi Bölgemizde fabrikalarımızı sürekli ziyaret ediyor ve onlarla istişarelerde bulunuyoruz. Organize Sanayi Bölgemizde son yıllarda çok büyük projeler hayata geçirildi. Yapılması gereken birçok proje daha vardır ve bunlar da en kısa zamanda giderilecek, sanayimiz Türkiye’de çok önemli bir noktaya gelecektir” Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.