Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
BİST 8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Ayhan Erel, Aksaray’ın TBMM’deki sesi olmaya devam ediyor!

Ayhan Erel, Aksaray’ın TBMM’deki sesi olmaya devam ediyor!
Aksaray Anadolu AŞ
16 Haziran 2022 00:47

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM’de gündem dışı söz alarak Aksaray’ın yeniden il oluşunun 33. Yılını kutlayan tek Aksaray Milletvekili oldu.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM’de gündem dışı söz alarak Aksaray’ın yeniden il oluşunun 33. Yılını kutlayan tek Aksaray Milletvekili oldu.

Konuşmasında Aksaray’ın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, çözüm çağrısında bulunan Aksaray Milletvekili, Aksaray’ın İYİ Parti iktidarında hak ettiği değere kavuşacağını söyledi.

Erel’in konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Türk milleti; Aksaray’ımızın yeniden il oluşunun 33’üncü yıl dönümü vesilesiyle gündem dışı söz almış bulunmaktayım. Başta çok kıymetli Aksaraylı hemşehrilerim olmak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum.

AK PARTİ’YE EN ÇOK DESTEĞİ VEREN AKSARAY AMA…

Değerli milletvekilleri, Ak Parti’nin kurulduğu günden bugüne en yüksek desteği veren Aksaray’a maalesef bugüne kadar AK PARTİ tarafından verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Aksaray’da 1994 yılında ihalesi yapılan, 1998’de temeli atılan, yüzde 70’i tamamlanan 75’inci Yıl Havaalanı Ak Parti iktidarıyla birlikte 2002 yılında Hükûmetin yatırım programından çıkarılarak kaderine terk edildi. Ve defalarca sözü verilen Aksaray Havaalanı’nın yapımı bir türlü gerçekleştirilmedi. En son olarak da Ak Parti milletvekilimiz “uçuş okulu ve havalimanı olarak kullanıma açılacağını” söyledi ama o da Ak Parti’nin uçağı gibi havada kaldı.

DEMİRYOLU SÖZÜ UNUTULDU

Aksaray ile Ulukışla arasında 86 kilometrelik bir demiryoluyla Aksaray, İskenderun ve Mersin Limanı’na bağlanacak ve organize sanayinin ufku ve önü açılacaktı ama bir türlü Sayın Cumhurbaşkanının Aksaray’a her geldiğinde verdiği söz maalesef gerçekleştirilmedi. Yine seçim zamanı Aksaray’a gelen Ak Parti’nin bakanları, Meclis Başkanları hep bu sözü verdiler ama maalesef bu söz, dediğim gibi yerine getirilemedi. Yaklaşık bir buçuk yıl önce Ankara-Niğde Otobanı açılışında haklı olarak bir vatandaşımız Ulaştırma Bakanına demiryolunu sorduğunda aynen şöyle bir cevap aldı: “Aksaray’a tren getirirsek uzaya da yol isteyeceksiniz.” böyle bir ciddiyet olmaz. Seçim zamanı geldiğinde Aksaraylılar kimi uzaya gönderecek, kimi yaya bırakacak hep birlikte göreceğiz.

ÇİFTÇİLERİMİZ ZOR DURUMDA

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Aksaray Türkiye’de tarımın en önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Çiftçilerimiz tarımsal amaçlı kullanmak üzere hazineden arazi kiralamış fakat daha sonra gerçekleştirilen toplulaştırma kararıyla birlikte ecrimisil ödedikleri, kırk yıldır ekip biçtikleri, taşını temizledikleri tarlalar çiftçilerimizin elinden alındı. Çiftçilerimiz ekip biçtikleri arazileri satın alma veya tekrar kiralamak istediklerinde karşılarında bir muhatap bulamadılar. Tarım merkezi Aksaraylı çiftçilerimiz tarım reformu kapsamında gerçekleştirilen uygulamalardan dolayı mağdur olmuşlardır.

TARIMSAL SULAMADA BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANIYOR

Aksaray’da tarımsal sulamada büyük sorunlar yaşamaktadır, hem elektriğin pahalı olması hem de Aksaray’da yeraltı sularının tükenmiş olması tarımda en büyük sorundur. Çekilen yeraltı sularının yerine Tuz Gölü’nün tuzlu suları gelmekte ve Aksaray toprakları tuzlaşarak çoraklaşma tehdidi ve tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Bir an önce Kızılırmak suyunun Aksaray ovasına getirilerek bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. Yirmi yıl önce söz verildiği hâlde hâlâ Aksaray içilebilir bir suya kavuşmamıştır.

Hayvancılıkta Türkiye ekonomisine büyük katma değer sağlayan Aksaray, yem ve diğer girdilerin fiyatının artmasıyla et, süt fiyatları eriyip gitmiştir. Günümüzde bir torba yemin 400 liraya çıktığını gördüğümüzde verilen bedellerin çok az olduğu anlaşılacaktır.

ORTAKÖY YOLU, ÖLÜM YOLU…

Aksaray’da neredeyse her gün kazaların meydana geldiği ve onlarca cana mal olan ve Aksaraylıların artık “ölüm yolu” diye adlandırdığı, Aksaray Ortaköy arasında 50 kilometrelik bir yol hâlâ daha gerçekleştirilmedi. Bu yol yılan hikâyesine döndü. Ortaköylü hemşehrilerimiz artık bu yolun yapılmasını veya bu vaatten, taahhütten vazgeçilmesini söylüyorlar, maalesef diğer vaatler gibi bu da askıda kalmıştır.

HASTANELERDEKİ PERSONEL SORUNU ÇÖZÜLMELİ

450 bine yaklaşan nüfusuyla bugüne kadar Konya, Ankara, Kayseri yollarında perişan olan hasta ve hasta yakınlarımız doktor eksikliği nedeniyle randevu alamamakta, derdine derman bulamamakta, çile çekmeye devam etmektedir. Hastanemizdeki doktor ve diğer personel eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Selçuklu Sultanı Kılıç Arslan tarafından “iyilerin yurdu, salihlerin yurdu” anlamına gelen “Şehr-i Süleha” adı verilen, her köşe başında bir evliyanın nazarı ve nefesi olan Aksaray’ımızın il oluşunun 33’üncü yılını kutluyor, hemşehrilerimize sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice seneler diliyorum.

İL AKSARAY

Özellikle basın mensuplarının da bilgisi olsun; Konya Aksaray, Niğde Aksaray, İstanbul Aksaray değil, Türkiye’nin 68’nci vilayeti, 68 plakalı il Aksaray; bundan sonra böyle biline.

Çok değerli Aksaraylı hemşehrilerim, sabrınız bitti ama çok az kaldı. İYİ Parti iktidarında bunları yapmak taahhüdümüz değil, devletin sizlere bir namus borcudur diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.