Dolar 32,5560
Euro 34,8671
Altın 2.427,11
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Ayhan Erel: TRT taraflı yayından vazgeçsin!

Ayhan Erel: TRT taraflı yayından vazgeçsin!
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mayıs 2021 02:51

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TRT’nin kendi internet sitesinde yazılan ilkelerini çiğnediğini belirterek, kamu kaynaklarıyla yayın yapan TRT’nin tarafsızlığının araştırılması adına Meclis’e soru önergesi verdi. Erel’in önergesine 19 İYİ Partili milletvekili de destek oldu.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, ABD Başkanı Biden’in 1915 olayları hakkında skandal ‘soykırım’ nitelemesinin ardından TRT’nin tarafsız yayıncılık ilkesini çiğnediğini belirtti.

Erel, “TRT’nin ne kadar tarafsız yayın yaptığına dair son günlerde yapılan bir haberi sizlerle buluşturmak istiyorum: Amerika Birleşik Devletlerinin iftira soykırımı yalanına karşı Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen tezkerenin haberi TRT ekranlarında yayınlanmıştı ancak bu haber yapılırken nedense bazıları İYİ Partinin güneşinden, İYİ Partinin yükselmesinden, İYİ Parti’nin Türk milletine gönül kurmasından rahatsız olmuşlar ki İYİ Parti’nin logosunu bu haber sitesinde haber bültenine koymamışlardır. Yazıklar olsun TRT’ye” diye konuştu.

“RAPORLAR, TRT’NİN TARAFSIZLIĞINI ORTAYA KOYMAKTADIR”

TRT’nin parti yayınlarına yönelik dağılımlarının yer aldığı raporların, tarafsızlığını ortaya koyduğunu belirten İYİ Partili Erel, “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; yine TRT’nin tarafsızlığı hakkında Şubat 2019 bültenlerine baktığımızda Ak Parti’ye elli saat, İYİ Parti’ye ise sadece bir saat; aleyhte Ak Parti’ye hiç yayın yok, İYİ Parti’ye yetmiş iki dakika. Yayınlanan raporlar, TRT’nin tarafsızlığını ortaya koymaktadır” dedi.

Erel’in konuyla ilgili açıklamalarının devamı ise şu şekilde:

İYİ Parti’nin gerçekleştirdiği grup toplantılarında her hafta Sayın Genel Başkanımız her kesimden bir kişiyi kürsüye çıkararak doğrudan doğruya vatandaşın derdini anlatmasını sağlamaktadır ancak TRT’de kendi vatandaşından, kendi yurttaşından, kendi vatandaşının sesinden, derdinden rahatsız olduğu için bunu kesmektedir. Ey, TRT iktidara yandaşlık, yağdanlık, candaşlık yapmana gerek yok.

Bu işi sizden çok daha iyi yapan özel televizyon kanalları var, sen onlara özenme; sen parasıyla yayın yaptığın, çoluğuna çocuğuna ekmek götürdüğün milletin sesi ol. İktidarın değil, devletin televizyonu ol. Milletten aldığın paralarla yayın yapıyorsun ama milletin sesini kesmeye çalışıyorsun. Milletin sesini, İYİ Partinin sesini ancak kanallarında kesebilirsin. Şu bir gerçek ki bir güneş gibi Anadolu’nun ufkunda doğan İYİ Partinin ve onun çok kıymetli ve değerli Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Türk milletinin gönlüne her geçen gün daha da yerleşmesine, umutsuzluğun en koyu karanlığında bir güneş gibi doğmasına TRT dâhil hiçbir beşerî güç engel olamayacaktır. TRT’den milletin sesini kesebilirsin ama başta İYİ Partiye oy veren 5 milyon vatandaşımız olmak üzere 84 milyon vatandaşın kalp atışlarını kesebilir misin, nefesini kesebilir misin? Ekranlarında yer vermediğin İYİ Partiye oy veren 5 milyon vatandaştan çeşitli yollarla televizyona aktarılan paralar TRT’ye zehir zıkkım olsun, burnunuzdan fitil fitil gelsin.

Geçmediğimiz köprü, otoyol ve tüneller ile uçmadığımız havaalanına ödenen paralar gibi seyretmediğimiz TRT’ye cebimizden para ödemek zorunda mıyız?

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bünyesinde 7 bine yakın personel barındıran TRT’nin dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetlere 2019 yılında 1.6 milyar lira harcadığı ortaya çıkmıştır. Bu paraların kime harcandığı, hangi yandaş firmalara, hangi candaş danışmanlara verildiği herkesçe malumdur. Sadece yayında taraf değil aynı zamanda peşkeşte de taraf olduğu ortaya çıkmaktadır. Ey TRT, Eskil çöllerinde kızgın güneş altında eli nasırlı, bağrı yanık çiftçi Mehmet amcanın tarla sulamasında kullandığı elektrikten aldığın parayı birilerine peşkeş çekeceksin.

Ondan sonra da kürsüye çıkan çiftçinin sesini keseceksin. Milletin parasıyla yayın yapan devlet televizyonunda bu olmamalıdır. Milletim ve yüce Türk milleti adına TRT’yi kınıyorum. TRT’yi Anayasa ve kanunda belirtilen nitelikler dâhilinde yayın yapmaya davet ediyorum; milletin sesi, devletin sesi ol diyorum.

19 MİLLETVEKİLİ DESTEK VERDİ

Diğer yandan İYİ Partili Erel’in TBMM’ye TRT ile ilgili sunduğu araştırma önergesine destek veren İYİ Partili milletvekilleri şöyle:

Yasin Öztürk – Denizli Milletvekili

Ahmet Çelik – İstanbul Milletvekili

Feridun Bahşi – Antalya Milletvekili

Behiç Çelik – Mersin Milletvekili

Şenol Sunat – Ankara Milletvekili

Aydın Adnan Sezgin – Aydın Milletvekili

Naci Cinisli – Erzurum Milletvekili

Bedi Yaşar – Samsun Milletvekili

Hayrettin Nuhoğlu – İstanbul Milletvekili

Arslan Kabukçuoğlu – Eskişehir Milletvekili

Ahad Andican – İstanbul Milletvekili

Hüseyin Filiz – Gaziantep Milletvekili

Ayhan Altuntaş – Ankara Milletvekili

Mehmet Metanet Çulhaoğlu – Ankara Milletvekili

Durmuş Yılmaz – Ankara Milletvekili

Erhan Usta – Samsun Milletvekili

Fahrettin Yokuş – Konya Milletvekili

Ümit Beyaz – İstanbul Milletvekili

Hüseyin Örs – Trabzon Milletvekili

blank

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.