Dolar 32,5056
Euro 34,5926
Altın 2.492,40
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Bağbozumu ve Uçurtma Festivali düzenleniyor

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan Bağbozumu ve Uçurtma festivali çeşitli etkinlerle kutlanacak.

Bağbozumu ve Uçurtma Festivali düzenleniyor
Aksaray Anadolu AŞ
29 Eylül 2021 10:10

Aksaray’ın üzümüyle meşhur Kargın Köyü’nde düzenlenecek olan Bağbozumu ve Uçurtma festivalinde katılımcılar doyasıya eğlenecek.

Kargın Köy merkezinde 2 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’da başlayacak festival, 18.00’a kadar sürecek. Festivalde mehteran gösterileri, çocuk oyun şenlikleri, uçurtma şenliği, sinema etkinliği ve mahalli sanatçıların katılımı ile konserler gerçekleşecek. Ayrıca festivale Helvadere Beldesi, Karaören, Karataş, Akhisar, Yuva, Yenipınar, Yaprakhisar, Uzunkaya, Elmacık, Koçpınar ve Gözlükuyu köyü gibi köylerden de katılım olacak.

Festivalin anısına Kargın Köyünde bağlardan üzümler kesilerek temsili olarak yılın ilk üzüm hasadı yapılmış olacak. Festivalde köy merkezinde en iyi üzüm pekmezi yarışması da düzenlenecek. 1’inciye tam, 2’nciye yarım, 3’üncüye çeyrek altın ile ödüllendirilecek. Mansiyon ödülü alanlara çeşitli hediyeler dağıtılacak.

Aksaray’ın üzümünün kalitesinin tescillenmesi adına organize edilen festivalde uçurtma şenliği ile gökyüzü semaları rengarenk uçurtmalarla süslenecek.

Aksaray tarihinde ilk kez böyle bir festivale ev sahipliği yapacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Hasandağı yöremizin kendine has iklimi ve coğrafi konumu itibari ile burada yüzyıllardır üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. Biz burada organik üzüm yetiştirildiğinin tescillenmesi için ilk kez bağbozumu festivali düzenliyoruz. İlkini düzenlediğimiz  Bağbozumu ve Uçurtma festivalini geleneksel hale getirmesi hedefliyoruz. 2 Ekim Cumartesi günü Kargın Köyünde saat 11.00’da başlayacak olan festivalimize tüm halkımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.