Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Bakanlar Kurulu Sağlık Bilimleri Fakültesini onayladı

Bakanlar Kurulu Aksaray Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesini onayladı..

Bakanlar Kurulu Sağlık Bilimleri Fakültesini onayladı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Kasım 2016 15:53

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık Yüksekokulu’nun, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesine ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece ASÜ’de fakülte sayısı 11’e, enstitü sayısı ise 3’e yükselmiş oldu.

Göreve geldikten hemen sonra, özellikle sağlık alanına yapılacak yatırımların gelecekte karşılığının olacağına dikkat çektiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu doğrultuda çalışmalar ürettiklerini belirtti. Tıp Fakültesi’nin kurulması, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndaki program sayısının arttırılması, Veteriner Fakültesi’nin toplumsal sağlık bilincini arttırmaya yönelik olarak üreticilerle işbirliği içinde hareket etmesi gibi çalışmaları başarıyla tamamladıklarına dikkat çeken Prof. Şahin, “Sağlık Yüksekokulumuzu fakülteye dönüştürmek için de çalışmalarımız sürmekteydi. Bu husustaki karar Senatomuzun ardından YÖK’ten geçti ve son olarak 1 Kasım 2016 itibariyle de Bakanlar Kurulu’ndan onay aldı. Böylece Sağlık Yüksekokulumuz Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştü ve ayrıca Sağlık Bilimleri Enstitüsü de kurulmuş oldu. Kamuoyuyla paylaştığımız planlar arasında yer alan Diş Hekimliği Fakültesi’ne yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah kısa zamanda bu fakültemizin de kuruluşunu el birliği içinde tamamlayacağız ve bahsettiğimiz kapsamlı sağlık yatırımlarını şehrimize kazandırmış olacağız” dedi.

Yapılan çalışmaların bir ekip başarısı olduğunu belirten Rektör Şahin, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Çalışmalara sundukları değerli katkılardan dolayı Senatomuza, YÖK Yöneticilerine, Milletvekillerimize, Bakanlar Kuruluna ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.