Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Baro Başkanı Köse: Avukatlık hizmetlerinde de KDV kaldırılmalı

Baro Başkanı Köse: Avukatlık hizmetlerinde de KDV kaldırılmalı
Aksaray Anadolu AŞ
15 Şubat 2022 01:01

Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse, gıda ürünlerinde yapılan KDV indiriminin avukatlık hizmetlerinde de yapılması gerektiğini belirtti. Köse, “Adalet de ekmek kadar su kadar önemli ve hayati bir önem arz etmektedir” dedi.

Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse, “Vatandaşın adalete erişiminin önündeki engelleri kaldırmak adına avukatlık hizmetlerindeki KDV’nin kaldırılması, bu mümkün değilse yüzde 18’lik oranın en makul seviyeye indirilmesi vatandaşlarımız ve meslektaşlarımız adına talebimizdir” dedi.

Baro Başkanı Av. Ferit Köse, KDV oranlarının değişmesi ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

“Bugün bir meslektaşımız daha Aksaray barosu ailesine katılıp savunma mesleğinin ve Aksaray barosunun daha da güçlenmesini sağlayacak ve birazdan cübbesini giyerek avukatlığa ilk adımı atacak.

Aksaray Barosu ve Barolar her zaman olduğu gibi bu dönemde de vatandaşın hakkını savunmaya ve adalete erişiminde onların yanında olmaya devam edecektir.

Vatandaşlarımızın haklarının takipçisi olmak için hepinizin bildiği üzere 76 baro tarafından elektrik zamları ile alakalı bir bildiri yayınlanmıştır.

Bilindiği üzere Elektrik Piyasası kanununun 1. Maddesi gereğince elektriğin tüketicilere ve topluma yeterli, kaliteli, sürekli, çevreye uyumlu şekilde ve düşük maliyetle verilmesi gerekmektedir.

TBB tarafından yapılan zamların bu maddeye aykırı olmasından bahisle Enerji piyasası denetleme kurulunun zamlarla ilgili kararlarının iptali için dava açılmıştır.

Barolar hizmet üreten, ticari faaliyeti olmayan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır avukatlar ise kamu hizmeti gören yargı görevini yürüten kişilerdir.

Bu nedenle avukatlık bürolarına ve baro tesislerine uygun tarifelerle elektrik hizmetinin sağlanması gerekmektedir.

Dileriz dava neticesine gerek kalmadan yetkililer bu çağrılara kulak vererek gıda ürünlerinde KDV’nin %1 e indirilmesi örneğindeki gibi gerekli iyileştirmeleri yapıp elektrik fiyatlarında da vatandaşlarımızın rahat bir nefes almasını sağlarlar.

Hepimizin bildiği gibi adalet ekmek kadar su kadar önemli ve hayati bir önem arz etmektedir.

Hal böyle iken temel gıda maddeleri olan ekmek kadar su kadar önemli olan Vatandaşın adalete erişiminin önündeki engelleri kaldırmak adına avukatlık hizmetlerindeki KDV’nin de kaldırılması bu mümkün değil ise %18’lik oranın en makul seviyeye indirilmesi vatandaşlarımız ve meslektaşlarımız adına talebimizdir.

Çünkü herkes bilmelidir ki adalete erişim savunma mesleğinin güçlü olması ve ona kolay ulaşılabilmesi ile mümkündür.

Bir ülkede avukatlar mesleğini icra ederken ne kadar az sorunla karşılaşıyor ise o ülkede demokrasinin gelişmişliğinden bahsedilebilir.

Avukatın olmadığı yargılama faaliyeti eksiktir topaldır ve bilinmelidir ki Avukat olmadan adalet gecikir geciken adalet ise adalet değildir.

Sözlerimi adaletin önemini belirten şu dörtlükle bitirmek istiyorum;

Ekmek, su, aş bulmak gecikebilir.
Temele taş bulmak gecikebilir.
Devlete baş bulmak gecikebilir.
Adalet gecikmez tez verilmeli.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.