Dolar 32,5204
Euro 34,8681
Altın 2.435,15
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi dualarla açıldı

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi dualarla açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Aralık 2023 01:27

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi dualarla hizmete açıldı.

Cuma namazı sonrası yapılan açılışa Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesimi öncesi açılış duasını Müftü Veysel Işıldar yaptı.

‘AKSARAY’IMIZA YAKIŞAN BİR CAMİ OLDU’

Külliyenin hayırlı olmasını dileyen Kumbuzoğlu, “Aksaray’ımıza çok yakışır bir camii oldu. Mescitleri, camileri inşa etmenin bakımlarını yapmanın gerçekten çok büyük bir feyz olduğu Kuran-ı Kerim’de cenabı hak buyuruyor. Dolayısı ile bu mübarek camii Bedir Muhtar büyüğümüzün hatırasına ve ruhuna çok isabetli bir yatırım oldu, bu mahalle için çok anlamlı. Yani sadece cami değil etrafında ki külliyesi, kullanım alanları ve taziye eviyle gerçekten çok kullanışlı bir alan. Ben bu hizmetinden dolayı başta Aksaray Belediye Başkanımız Evren Dinçer ve bütün ekibini yürekten tebrik ediyorum. Başarılarının ve hayırlı hizmetlerinin devamını diliyorum” dedi.

‘MAHALLENİN SOSYAL DOKUSUNA KATKI SAĞLAYACAK’

Başkan Evren Dinçer ise, “Mahallemize ve çevre mahallelerimize külliyemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Camimiz külliye şeklinde dizayn edildi. Bünyesinde taziye evleri bulunmakta, lavaboları ve diğer sosyal etkinlik alanları ile beraber yapılmış bir kompleks. Mahallemizin de sosyal dokusuna katkı sağlayacağını düşündüğümüz ve burada ki Bedir Muhtar mezarlığımızın temsili bir külliye olması nedeni ile de önem arz ediyor. İnşallah burada güzel ibadet gerçekleştireceğiz, güzel etkinliklerde buluşacağız. Ve Bedir Muhtar büyüğümüzün ismini kalıcı hale getirmiş olduk. Bu mezarlığımızda defin bulunan başta Hacı Şerif Efendi olmak üzere ve Bedir Muhtar efendimize ve tüm ölmüşlere Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Katılan tüm misafirlerimize ve sayın valimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.