Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Bedir Muhtar Külliyesi modern mimarisi ile göz alıyor

Bedir Muhtar Külliyesi modern mimarisi ile göz alıyor
Aksaray Anadolu AŞ
16 Haziran 2023 11:55

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımı tamamlanarak açılışa hazırlanan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi’nde incelemelerde bulundu. Bedir Muhtar Cami ve Külliye Projesinde kullanılan Selçuklu Mimarisini andıran modern mimari yapı ve iç tefrişatı ile dikkat çekiyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in vatandaşlara yeni sosyal ve kültürel alanlar sunmak ve şehrin tarihi geçmişinde iz bırakmış şahsiyetlerin adını gelecek nesillere ulaştırmak için hayata geçirdiği Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesinin iç tefrişatı yapıldı.

Aksaray Belediyesi tarafından Bedir Muhtar Kabristanlığına inşa edilen Külliye yaklaşık Bin 500 Metrekare kapalı alana sahip. Cami içerisinde bay ve bayan bölümlerin ayrıldığı külliye projesinde bay bayan taziye evleri, şadırvan, abdesthane ve lavabolar da yer alıyor. Son derece kullanışlı bir biçimde dizayn edilen külliye vatandaşların birçok ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte hayata geçirildi.

İç tefrişatında kullanılan avizeler, halılar ve diğer iç tefrişat ürünleri külliyenin kimliğine uygun bir şekilde özenle seçildi. Yakın zamanda hizmete sunulması planlanan külliyenin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları belediye ekiplerince gerçekleştiriliyor.

Şehrin kimliği ile özdeşleşecek olan Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, vatandaşlara aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri ibadet edebilecekleri yeni bir sosyal ve kültürel alan kazandırdıklarını söyledi. Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesinin yakın zamanda hizmete sunulacağını duyurdu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.