Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Bedir Muhtar Külliyesi şehrin simgelerinden birisi oldu

Bedir Muhtar Külliyesi şehrin simgelerinden birisi oldu
Aksaray Anadolu AŞ
26 Aralık 2023 13:47

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak ibadete açılan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesinde incelemelerde bulunarak içerisindeki taziye evi başta olmak üzere diğer müştemilat alanlarının da kullanılabilir olduğunu duyurdu.

Modern mimarisi ve iç tefrişatı ile göz kamaştıran Bedir Muhtar Külliyesi ve Cami yaklaşık Bin 500 metrekare kapalı alana sahip. Cami içerisinde bay ve bayan bölümlerin ayrıldığı külliye projesinde bay ve bayan taziye evleri, şadırvan, abdesthane ve lavabolar da yer alıyor.

Son derece kullanışlı bir biçimde dizayn edilen külliye, vatandaşların birçok ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte hayata geçirildi. Başta taziye evleri olmak üzere külliye içerisinde yapımı tamamlanmış olan tüm müştemilat alanları ihtiyaçlar durumunda kullanılıyor. Yaklaşık 500 kişilik taziye evi vatandaşlara zor zamanlarında kapılarını açıyor.

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesine yaptığı ziyaretin ardından şu açıklamalarda bulundu:

‘’Aksaray’ın en eski yerleşim alanlarından ve şehrin ikinci büyük kabristanlığının bulunduğu alanda yapımını tamamladığımız Bedir muhtar Cami ve Külliyesi hem ecdat geleneğine sahip çıkmak hem de külliye geleneğini sürdürebilmek adına çok önemli bir projedir. Şu an hizmete aldığımız geleceğe iz bırakacak bu eserimizi görenlerden olumlu dönütler alıyoruz. Şehrimiz için anlamlı olan mahallemize bu anlamlı eserimizin hayırlı olmasını diliyorum. ‘’ Dedi.

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesini ziyaret eden vatandaşlar ve mahalle sakinleri d Bedir Muhtar Kabristanlığı içerisinde yapılan eserin son derece anlamlı olduğunu söyledi. Başkan Dinçer’in bu anlamlı projesinden dolayı teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.