Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

Belgemen: Sorumluların hukuk önünde hesap vermesini sağlayacağız!

Belgemen: Sorumluların hukuk önünde hesap vermesini sağlayacağız!
Aksaray Anadolu AŞ
4 Aralık 2023 21:19

Aksaray’da geçtiğimiz akşam trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Mine Nur Uysal için İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

Aksaray Kız Yurdu karşısında meydana gelen trafik kazasında, üniversite öğrencisi Mine Nur Uysal’ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini ifade eden İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen, “Başta kederli ailesi olmak üzere Aksaray Üniversitesi camiasına ve şehrimize başsağlığı diliyoruz. Gencecik bir canın, böylesine hazin bir şekilde yitip gitmesi şüphesiz vicdan sahibi herkesi derinden sarsmıştır. Ancak olayın ardından yaşananlar, kaydedilen görüntüler ve öğrenci kardeşlerimizin serzenişleri, söz konusu olayda ihmallerin bulunduğuna işaret etmektedir. İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı olarak olayla ilgili hukuki süreci yakından takip ederek gencecik bir evladımızın ölümüne ihmal veya kastıyla sebep olan kişi ve kurumların hukuk önünde hesap vermesini sağlayacağız” dedi.

Bölgede alınması gereken önlemlerle ilgili de açıklamalarda bulunan ve daha önce de bu konuyu dile getirdiklerini ifade eden Belgemen; “Dün geceki elim kazanın gerçekleştiği yol güzergâhı, birkaç kız yurdunun ortasında bulunması nedeniyle, kız öğrencilerimiz akşam saatlerinde o yolları kullanmalarına rağmen, o yolun ışıklandırması Aksaray Belediyesi tarafından neden yapılmamıştır? Işıklandırma yapılması gereksiz ise veya herhangi bir açıklaması dahi var ise, dün akşamki olaydan sonra ekip göndererek apar topar yol ışıklandırması yapılması neyin telaşı, neyin çabasıdır? Aynı şekilde son derece işlek yaya trafiği bulunan bu bölgede neden bir üst geçit bulunmamaktadır?İlgili yurt müdürü olaydan sonra, yurtta kalan öğrencileri sorumlu tutarak onlara hakaret etmiş midir? Eğer böyle talihsiz bir davranışta bulunmuş ise istifa etmeyi düşünmekte midir ya da kendisiyle ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından herhangi bir hukuki işlem yapılacak mıdır? Aksaray Üniversitesinin; koyunların ve mandaların otlatıldığı yüzlerce dönümlük arazisi bom boş durmaktayken, kampüsten uzağa şehrin muhtelif yerlerine yurt inşa ettirip Kredi Yurtlar Kurumu’na kiralamak hangi akla hizmet etmektedir? Üniversite içerisinde güvenli ve kolay ulaşım imkânı varken neden öğrenciler kampüs dışına seyahat etmeye, karanlık sokaklarda yürümeye mecbur bırakılmaktadır? Üniversite kampüsü yakınında İl Özel İdaresi tarafından milyonlarca lira harcanarak inşa edilen 2 bin kişilik kız öğrenci yurdu neden Kredi Yurtlar Kurumuna devredilememiştir, kullanıma açılmamış bom boş bekletilerek ve çürümeye terk edilmiştir? İl Özel İdaresi tarafından kampüs sınırı içinde inşa edilen bu kız yurdu yerine şehrin ücra köşelerinde izbe yerlerdeki yurtların tercih edilmesinin altında hangi sebep yatmaktadır?” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.