Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı Ortaköy İlçesinden başladı

Vali Şeref Ataklı Başkanlığında Ortaköy Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda Ortaköy ilçesinde yürütülen hizmetler, yatırımlar sorun ve ihtiyaçlarla ilgili değerlendirmeler yapıldı..

Bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı Ortaköy İlçesinden başladı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Aralık 2015 20:33

Aksaray Valisi Şeref Ataklı: “Koordinasyon, istişare, işbirliği ile hep birlikte vatandaşımıza hizmet etmek için çabalayacağız”

Kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi vatandaşların sorun ve ihtiyaçlarının belirlenerek çözüm yollarının ilgili kurumlar tarafından koordinasyon sağlanarak çözüme kavuşturulması amacıyla Ortaköy İlçesinde “Bilgilendirme ve Değerlendirme” toplantısı düzenlendi.

Vali Şeref Ataklı Başkanlığında Ortaköy Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda Ortaköy ilçesinde yürütülen hizmetler, yatırımlar sorun ve ihtiyaçlarla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıya Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcısı Haluk Sezen, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can, Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Genel Meclis Üyeleri, Kamu kurum ve kuruluşlarının İl, ilçe müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Ortaköy İlçesine bağlı köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Şeref Ataklı, Köy ziyaretleri yaparak vatandaşlarla birebir görüşüp hasbihâl edip sorunları dinlemeye çalıştığını merkez köyler ile bazı ilçelerin köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Ortaköy’e bağlı köyleri de yerinde ziyaret edeceğini belirten Vali Ataklı, düzenlenen toplantıda İlçe ve bağlı köylerin sorunlarını da değerlendireceklerini belirtti.

Vali Ataklı konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Amacımız karşılıklı hasbihâl etmek, derdimiz, sıkıntımız ihtiyacımın nedir bunları karşılıklı görüşerek paylaşmak, yapılabilecekler neyse bunları belirleyerek bu doğrultuda hizmetlere devam etmek. Bunları hep beraber paylaşmakta yarar var.” dedi.

Toplantıda daha sonra Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can tarafından ilçenin genel durumu, yatırımlar sorun ve ihtiyaçlarla ilgili sunum yapıldı.

Kaymakam Can, 2015 yılında eğitim alanında 9 milyon 697 bin lira tutarında yatırım yapıldığını bu yatırımlar içinde Ortaköy Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile 200 kişilik pansiyonun tamamlandığını belirtti. Köyler Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerin içmesuyu depoları ile köy içleri düzenleme çalışmaları kapsamında çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten İlçe Kaymakamı Mustafa Can 3 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirildiğini söyledi. Enerji yatırımları kapsamında toplam 7 milyon 377 bin TL tutarındaki yatırım ile Ortaköy trafo merkezinin TEİAŞ tarafından tamamlandığını belirten Kaymakamı Mustafa Can trafo merkezi ile ilçenin enerji alanında yaşadığı sıkıntıların tamamen çözüme kavuşacağını ifade etti.

Tarım, Sağlık ve diğer alanlarda hizmetlerin sürdüğünü ifade eden Kaymakam Can, ilçede Fen Lisesi, Aksaray Üniversitesine bağlı bir fakültenin kurulması, Gençlik Merkezi, Adliye Binası, Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün hizmet binalarına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Toplantıya katılan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Medaş İl Koordinatörü Yavuz Aydoğdu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Sağlık Müdürü Akın Südemen, Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Turgut, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, DSİ 44. Şube Müdürü Murat Nazar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız tarafından Ortaköy İlçesinde yürütülen hizmetler ve yatırımlar hakkında sunum yaparak bilgi verdiler.

Toplantı sonunda açıklamada bulunan Vali Şeref Ataklı; ilk defa gerçekleştirilen bu tür toplantıların diğer ilçelerde de yapılacağını söyledi.

Ortaköy ile ilgili yapılan çalışmalar ve yatırımların durumu hakkında karşılıklı olarak bilgilenmiş olunduğunu ifade eden Vali Ataklı; toplantıya katılan köy muhtarları ve Ortaköy STK temsilcilerinin ifade ettiği eksik hususların ilgili müdürler tarafından not alındığını ve gereğinin yapılacağını söyledi.

—Koordinasyon, İstişare, İşbirliği

Vali Ataklı konuşmasında; “Ortaköy Kaymakamımızın ifade ettiği hususlardan;  Eğitim, OSB Konusu, fakülte kurulması, gençlik merkezi, adliye binası öğrenci yurdu ve diğer konular bundan sonra bizimde gündemimiz de olacak. Kurumlarımız tarafından verilen hizmetlerin daha etkin şekilde yürütülmesi için gerekli işler neyse bunları yapmaya devam edeceğiz. Bu toplantı faydalı olmuştur. Ortaköy’ün ihtiyaç hissettiği hizmetleri daha anlama fark etme anlamında faydalı bir toplantı gerçekleştirildi. 2016 içinde daha iyi hizmet vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kurumlarımızla beraber el birliği işbirliği içinde karşılıklı anlayış ve dayanışmayı sağlayarak koordinasyon istişare işbirliğini sağlayarak hep birlikte vatandaşımıza hizmet etmek için çabalayacağız” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.