Dolar 32,4929
Euro 34,9499
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Bilim ve teknolojinin kalbi Aksaray’da atıyor

Bilim ve teknolojinin kalbi Aksaray’da atıyor
Aksaray Anadolu AŞ
16 Eylül 2023 17:57

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi ev sahipliğinde TÜBİTAK ve Aksaray Valiliği’nin yürütücülüğünde cuma günü kapıları ziyaretçilere açılan 2. Aksaray Bilim Festivali’nde yerli savunma sistemimiz Hisar ve Ejder Yalçın damga vurdu. Ziyaretçiler Türkiye’nin ilk milli hava savunma füze sistemi olan Hisar ve askeri zırhlı aracı Ejder Yalçın’ı yakından inceledi.

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Aksaray Bilim Festivali, açıldığı günden itibaren yoğun ilgi görüyor. Çevre iller dahil Aksaray genelinden her yaştan ziyaretçinin geldiği Bilim Festivalinde yerli ve milli savunma sanayi ürünleri tanıtılıyor.

Çocukları ve gençleri bilim ve teknolojinin yenilikle buluşturan Aksaray Bilim Festivalinde her yaş grubuna uygun etkinliklerin yapılacağı etkinlik çadırları yer alıyor. Festival alanında kurulan 200’ün üzerinde çadırlarda bilimsel deneyler ve çocuklara yönelik eğlenceli etkinlik ve aktiviteler yapılıyor.

Aksaray Bilim Merkezi yanında 30 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen festivalde, ülkemizin önde gelen savunma firmalarının aralarında bulunduğu 100 firma stant açtı. Festival boyunca Türk savunma sanayi firmaları tarafından üretilen araç, gereç, ürün ve hizmetlere ziyaretçilere tanıtıldı.

Bilim Festivalinde ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken Türkiye’nin ilk milli hava savunma füze sistemi olan Hisar-0 ile Taktik tekerlekli askeri zırhlı araç Ejder Yalçın oldu. Ziyaretçiler askeri personeller kontrolünde Türk yapımı zırhlı personel taşıyıcı Ejder Yalçın ve Füze savunma sistemimiz Hisar hakkında bilgiler aldı. Yerli ve Milli savunma sistemlerimizi inceleyen 62 yaşındaki Necmi Yılmaz, “Devletimiz var olsun, milletimiz sağ olsun. Ülke olarak geldiğimiz bu noktayı görünce duygulanmamak elde değil. Bu araçları yapan mühendislerimizden ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun” dedi.

Festival süresince kurulan stantları ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ışığında düzenlediğimiz Bilim Festivalimiz dolu dolu yaşanıyor. Festivalimize il dışından yoğun rağbet var.

Bilim festivalinde görüyoruz ki ülkemiz artık kendi teknolojisini geliştiriyor. Savunma sanayimizi ithal eden değil, ihraç eden bir Türkiye var.

Bilim Festivalimizde yetenekli birçok gencimizin geliştirdiği araç ve gereçleri görüyoruz. Millet olarak bu bizi mutlu ediyor. Geleceğimizi gençlerimiz inşa edecek. Bilim Festivali ile daha çok gencimizi bilim ve teknolojiyle buluşturmak ve yeni mucitlerin buradan ilham almalarını arzu ediyoruz.

Ayrıca Bilim Festivalimizde yerli ve milli füze savunma sistemimiz Hisar ve askeri zırhlı personel aracı Ejder Yalçın, ülkemizin gurur kaynağı olarak ziyaretçilerimizin dikkatini çekiyor” dedi.

Bilim ve teknoloji meraklılarının ilgi odağı haline gelen festivalde çocuklara yönelik gerçekleşen sahne şovlar festivale farklı renk kattı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.