Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Bir mahalle konağının daha inşaatı tamamlandı

Aksaray Belediyesi tarafından mahalle kültürünün tekrar yaşatılması için yapımına başlanılan Yeni Mahalle Mahalle Konağında inşaat çalışmaları tamamlandı.

Bir mahalle konağının daha inşaatı tamamlandı
Aksaray Anadolu AŞ
11 Kasım 2021 18:39

Mahalle Konakları projeleri kapsamında Yeni Mahalle’de yapımına başlanılan Mahalle Konağı kısa sürede hayata geçirildi.

Yeni Mahalle Mahalle Konağı, vatandaşların ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel etkinlikler için rahatlıkla kullanılabilecek şekilde dizayn edildi.

Mahalle Konağının içerisinde muhtarlık ofisleri, mahalle sakinlerinin toplu organizasyonlarını yapabilecekleri salonlar, kitapseverler için kütüphane, öğrenciler için ders çalışma alanları ve cenaze işlemlerinin yapılabileceği taziye evleri bulunuyor.

Yeni Mahalle Mahalle Konağı toplam 2380 metrekarelik proje alanı içerisindeki 332 metrekarelik kapalı alanı ile mahalle sakinlerinin buluşma noktası olacak. Ayrıca Mahalle Konağının bahçesinde yapılacak peyzaj düzenlemesi ve sosyal donatı alanlarında vatandaşlar aileleri ile birlikte hoş vakit geçirme imkanına sahip olacak.

Şehir genelinde ilk defa hayata geçirilen Mahalle Konakları projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Mahalle Konağı Projeleri şehrimizde ilk defa uyguladığımız bir proje. Bu projedeki amacımız mahalle kültürünün tekrar yaşanabilmesidir. Geçtiğimiz günler Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve Çok Amaçlı Sosyal tesisimizin inşaat aşamasını tamamladık. Şimdide Yeni Mahallemizdeki Mahalle Konağımızın inşaatını tamamladık. Mahalle Konaklarımızda vatandaşlarımızın huzurla kullanabileceği şekilde dizayn ettik. Tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte iki yeni sosyal mekânı şehrimize kazandırdık. Peyzaj çalışmaları ve iç tefrişatını tamamladıktan sonra açılışlarını gerçekleştireceğiz şehrimize hayırlı olsun.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.