Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Çekmeceli Şifonyer Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Çekmeceli Şifonyer Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ekim 2021 16:58

Çekmeceleri olan elbise dolabına şifonyer denilmektedir. Bu ürünlerin çekmeceleri çok fazla derin ve dar değildir. Genellikle komodin ile karıştırılan bir eşyadır. Ancak şifonyer, komodinden biraz farklıdır. Ayrıca komodin, şifonyerden daha küçük bir yapıya sahiptir. Evimizin birçok yerinde kullanılabilen bir eşyadır. Özellikle yatak odalarının vazgeçilmez parçalarından biridir.

Dekorasyonun tamamlayıcıları olarak kabul edilir. Genellikle yatak odasında kullanılması, fazladan bir alan oluşturmasından dolayıdır. Şifonyer, günümüzde yatak odası takımları içerisinde yer almaktadır. Peki, çekmeceli şifonyer seçerken dikkat edilmesi gereken detaylar nelerdir?

Çekmeceli Şifonyer Alırken Bunlara Dikkat Edin

Şifonyer alırken bunlara dikkat edilmelidir:

  • Kolay kullanım özelliği incelenmelidir.
  • Kullanım amacı belirlenmelidir.
  • Dekorasyonla uyumuna dikkat edilmelidir.
  • Şifonyerin hangi malzemeden üretildiği bilinmelidir.

Bunların yanı sıra şifonyeri güvenilen bir firmadan almalısınız. Ürünün fiyatı ile kalitesine de dikkat etmek gerekir. Kalitesiz bir ürüne yüksek fiyatlar vermemeye dikkat edin. Çekmeceli Şifonyer alırken aceleci davranmayın. Farklı firmaların ürünlerine de bir göz atın. Hatta ürün karşılaştırması da yapabilirsiniz. İsteklerinizi en iyi şekilde karşılayan şifonyeri alın.

Kolay Kullanım Özelliğine Sahip Olmalıdır

Şifonyerin kolay bir kullanım özelliğine sahip olması, şifonyer seçerken dikkat etmeniz gereken en temel detaylardandır. Çekmeceli olan bu ürünleri alırken, özellikle de çekmecelerine daha fazla dikkat etmelisiniz.

Ürünün kolay kullanılması, size daha fazla avantaj sağlayacaktır. Ayrıca şifonyeri kullanırken ekstra bir güç harcamanıza gerek kalmaz. Çekmecelerin hem rahat hem de kolay bir şekilde kullanılması önemlidir. Çekmeceler zor bir şekilde kapanıp açılırsa, kısa zamanda yıpranabilirler.

Renk Uyumu Ve Dekorasyon

Eğer yatak odanız için bir şifonyer alacaksanız, gardırobunuza uygun bir model olması gerekir. Çünkü şifonyer, yatak odalarının dekorasyonunu tamamlar. Eğer uyum ve dekorasyon konusunda dikkatli olursanız, odanız için en uygun şifonyeri seçmiş olursunuz. Alabileceğiniz birçok şifonyer modeli bulunmaktadır. Bu modeller arasında 4 çekmeceli şifonyer modellerini tercih ederseniz, daha uygun bir tercih yaparsınız.

Şifonyerin Malzemesine Dikkat Edin

Herhangi bir eşya almaya karar verdiğiniz zaman malzeme kontrolüne dikkat etmelisiniz. Çünkü ürünün ne tür bir malzemeden üretildiği, kullanım ömrü hakkında da bilgi verir. Bundan dolayı şifonyer aldığınız yerde üretimi hakkında bilgi almalısınız. Kullanılan malzemeleri dikkatli şekilde inceleyiniz. Masif, ahşap, mdf ve suntlam gibi malzemelerin kullanılması ile üretilen şifonyer, bu ürünlerin kalitesine göre şekil kazanır. Eğer çok uzun ömürlü bir şifonyer almak istiyorsanız, ahşaptan yapılan ürünleri tercih etmelisiniz. Ahşap, şifonyer için oldukça ideal malzemelerden biridir.

Şifonyerin Boyutuna Dikkat Edin

Şifonyerin farklı farklı boyutları vardır. Bu boyutlar arasında seçim yapmak güçtür. Doğru bir şifonyer boyutu belirlenmeden seçim yapılmamalıdır. Burada size yardımcı olacak bazı püf noktalar vardır. Şifonyerin boyutunu belirlerken, kullanacağınız odanın büyüklüğünü hesaba katmalısınız.

Eğer büyük bir odada kullanacaksınız, şifonyeri büyük boyutlu alabilirsiniz. Şifonyer almadan evvel, koymak istediğiniz yerin ölçülerini alın. Bu ölçülere uyan modelleri bulursanız, daha hızlı şifonyer seçebilirsiniz. Şifonyer alırken dikkat edilmesi gereken detayları iyi bilmeniz, size maddi bir avantajda sağlar.

Kullanım Amacınızı Unutmayın

Şifonyerin farklı farklı kullanım amaçları vardır. Ancak genel olarak yatak odasında kullanılan bir eşya olarak tanınır. Eğer yatak odanız için bir şifonyer almaya karar verdiyseniz, en başta gardırobunuza uyum sağlamasına dikkat etmelisiniz. Şifonyerin gardıropla alakasız olması, yatak odanızın dekorunu bozar.

Yatak odanızda şifonyeri kullanmanızın nedeni, saklama alanı ihtiyacınız içinse çekmece sayısı fazla olan modellere bakmalısınız. Bunun yanı sıra yatak odanızda aynanız yoksa aynalı şifonyer modellerine bakmalısınız. Kullanım amacınızı net bir şekilde belirlemeniz, doğru bir şifonyer almanızı sağlar.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.