Dolar 32,4678
Euro 34,7009
Altın 2.479,90
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 24°C

Cemâleddîn-i Aksarâyî Bilgi Evi’ne saldırı düzenlendi!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın “Geleceğimizin teminatı” dediği çocuklar için yaptırdığı oyun parklarına yapılan saldırıların acısı yüreklerde hissedilirken bu kez başka bir belediye hizmetine kimliği belirsiz 3 kişi tarafından saldırı düzenlendi.

Cemâleddîn-i Aksarâyî Bilgi Evi’ne saldırı düzenlendi!
Aksaray Anadolu AŞ
6 Aralık 2017 00:54

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın “Geleceğimizin teminatı” dediği çocuklar için yaptırdığı oyun parklarına yapılan saldırıların acısı yüreklerde hissedilirken bu kez başka bir belediye hizmetine kimliği belirsiz 3 kişi tarafından saldırı düzenlendi.

Belediye tarafından yaptırılan ve önümüzdeki günlerde açılması beklenen Cemâleddîn-i Aksarâyî Bilgi Evi’ne saldırı düzenlendi.

Akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda, kimliği belirsiz 3 kişi Bilgi Evinin camlarını kırarak içeri girmiş ve içerde bulunan bütün kitapları döküp saçarak talan etmiş.

Olaya el koyan emniyet yetkilileri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alarak, saldırıyı gerçekleştiren şüphelileri yakalamak ve adalete teslim etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Aksaray Belediyesi yetkilileri, Kamu malına zarar vermenin insanlık dışı bir davranış olduğunu çocuk parklarından sonra yine bir kamu malı olan Bilgi Evine yapılan saldırının da son derece çirkin ve üzücü bir davranış olduğunu bunu yapanların en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesini istediler.

Belediye yetkililer, halk için yapılan hizmetlerin yine halk tarafından korunması gerektiğini belirterek “ Vatandaşlarımız yapılan tüm hizmetlere sahip çıkmalı ve korumalıdır. Kamu malına zarar verenleri gördüklerinde mutlaka uyarmalı ve aynı zamanda polise haber vermeli. Çünkü devletin malı herkesin ortak malıdır ve mutlaka korunmalıdır” ifadelerini kullandılar.

EN SON KÜTÜPHANEYİ MOĞOLLAR YOK ETMİŞTİR

İnsanlık bilim ve kültür tarihi, yüzyıllar önce üç ünlü kütüphanenin yok olması sonucunda bir daha yerine getirilmesi imkânsız büyük kayıplara uğramıştır. Bunlar Bağdat, Buhara ve İskanderiye kütüphaneleridir. 750-1258 yılları arasında hüküm süren Abbasiler devrine son veren Moğol Hakanı Hülagü, Bağdat’ı aldığında göçebe kültürünün içgüdüsel davranışı ile ilk olarak Bağdat Kütüphanesi’ndeki tüm eserleri Dicle nehrine atarak yok etmiştir. Aksaray’ımızda Cemâleddîn-i Aksarâyî Bilgi Evi’ne yapılan saldırıda aynı yok edilmek amacıyla yapılmış bir saldırıdır.

KAMU MALINA ZARAR VERENLERE HALK TEPKİLİ

Öte yandan Aksaray Belediyesine ve tüm kamuya ait olan mallara zarar verilmesine vatandaşlarda büyük tepki gösteriyorlar. Çocuk oyun parklarından sonra Bilgi Evine de saldırı yapılmasına vatandaşlar sert tepki gösterdiler

Vatandaşlar “Kamu malına zarar verenler insan olamaz. Devletimiz ve belediyemiz bizler için. Çocuklarımız için hizmet yapsın. Ama İnsanlıktan nasibini almamış birileri de çıkıp bunları yaksın yıksın talan etsin. Yok, böyle bir şey. Allah kamu malına zarar verenleri bildiği gibi yapsın. İnşallah kısa sürede yakalanırlar da adalete teslim edilirler” şeklinde konuştular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.