Dolar 32,5511
Euro 34,9030
Altın 2.437,98
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 26°C

CHP, Gülpınar ve Ihlara belde teşkilatlarını açtı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve parti yöneticileri ve örgütün katılımıyla hafta sonu Gülağaç ilçesine bağlı Gülpınar beldesi ve Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesinde parti binalarının açılışını yaptı.

CHP, Gülpınar ve Ihlara belde teşkilatlarını açtı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Eylül 2021 20:48

“Aksaray’da, CHP’nin ulaşmadığı tek bir nokta kalmayacak” mottosuyla sahada çalışmalarını sürdüren CHP Aksaray Örgütü hafta sonu CHP Gülpınar ve CHP Ihlara parti binalarının açılışını gerçekleştirdi.

Heyet ilk olarak Gülpınar Belde Binası açılış törenini gerçekleştirdi. Törende konuşan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “CHP İl başkanlığı görevine geldiğimiz andan itibaren tüm parti örgütümüz ile Aksaray’ın tüm beldelerinde CHP’nin bulunmadığı yer kalmayacak diye söz vermiştik. Gülpınar belde örgütümüzün oluşumunda Gülpınar halkının isteği ve desteğiyle Yüksel Topaç başkanım bu görevi üstlendi. Siyaset yapmak öyle uzaktan görüldüğü kadar kolay bir iş değildir” dedi. Ertürk “Gülpınar belde parti binamızın açılmasında büyük emeği olan Sayit Uzun ve Yüksel Topaç başkanımıza, Gülağaç ilçesi CHP Örgütümüzün değerli Başkanına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ertürk “Biz erken seçim diyoruz İktidar sonun geldiğinin farkında, yanaşmıyor”

“Önümüzdeki günlerde Demirci ve Saratlı beldelerinin parti binalarını açacağız, mahalle ve köy temsilcilerimizin hepsini tamamlıyoruz. İktidar yürüyüşümüze emin adımlarla ilerliyoruz” diyen Başkan Ertürk “Genel Başkanımızın selamlarını iletiyorum. Genel Başkanımızın Türkiye’nin ve Aksaray’ın karış karış gezilerek her ferde ulaşılması talimatı üzerine Ocak ayında 20 milletvekilimiz ile başladığımız çalışmalarımızda yorulmadan, hız kesmeden Aksaray’ın en ücra köşesindeki yurttaşlarımıza ulaşmaya devam ediyoruz. Bu ülkede kimlik siyaseti yapmadan, sosyal siyaset yapmaya devam edeceğiz. Çiftçinin, asgari ücretlinin, iş bulamayan gençlerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Siyasi görüşleri, sandıklardaki tercihi ne olursa olsun, her yurttaşımızın dertleriyle dertleneceğiz. Onları dinleyeceğiz ve sorunlarını tespit edip, yüksek sesle dile getireceğiz” ifadelerini kullandı. “Yolun solu aydınlık” diyen Ertürk “Biz erken seçim istedik, iktidar yanaşmadı. Neden? Kaybedeceklerini biliyorlar. Bizler biliyoruz, herkes bilsin ki, bu çalışmalarımız iktidar yürüyüşüdür ve bu binalar iktidar binaları olacaktır” dedi.
“Bu Parti’nin Mayasında Bayrak Var, Vatan Savunması İçin Şehitlerimiz, Mili Marşımızın Kabulü Var”
Gülpınar ve Ihlara Belde Parti binalarının açılışına katılan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de yaptığı konuşmada “Cumhuriyet Halk Partisi; milli mücadelede, bu ülkeyi işgal eden İtalyan’a, İngiliz’e, Fransız’a ,Yunan’a, emperyalist güçlere karşı mücadele ederek şehit olanların ailelerinin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Bu ülkenin kurucu partisi olan CHP, bu ülkenin birliğini, dirliğini ve ülke topraklarını savunan bir partidir. CHP bu ülkenin şanlı bayrağının kanunu çıkaran bir partidir. Ayrıca İstiklal Marşı’nı Milli Şair’imiz Mehmet Akif Ersoy yazmıştır. O marşı, milli marş yapan partidir. Bu partinin mayası, bu topraklara ve insanlarına hizmet etme mayasıyla kurulan bir partidir” dedi. “Cumhuriyet Halk Partisi yanlış tanınıyor” diyen Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Ülkemiz içinde kurulan bir çok eser, fabrika, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eseridir. Ama, bunları bizim anlatmamız ayıptı. Neden mi? Bu hizmetleri yapmak devletin asli göreviydi. Biz bunların reklamını yapmadık. Bugün öyle mi? Mahallede kömür dağıtılıyor iktidar bunun reklamını yapıyor. Bu ülkede tarımdan sanayiye, eğitimden sosyal yaşama yapılan ilkler Cumhuriyet Halk Partisi’nin eseridir” İfadelerini kullandı.

“Yerli ve Milliyiz” Dediler Tarımda Bizi Elin Adamına Muhtaç Ettiler

“Tarımda kendi kendine yeten bir ülke iken yanlış tarım politikaları yüzünden tarımda buğdaydan mercimeğe, ayçiçeğinden nohutuna kadar ithal eder bir ülke olduk” hatırlatmasında bulunan Milletvekili Gürer “Hani diyorlar ya ‘biz milli ve yerliyiz’ diye; şimdi bunu söyleyenlere soruyorum. Hayvan ırkımızı bitirdiniz, hayvan ırklarımızın ismin sayın diyorum holstein,simental, montofon, angus… Hangisi yerli ırk? Tarımda son 20 yılda geldiğimiz nokta ortada. Önce tarımı bitirdiler sonra da bizim tarımda dışa bağımlığımız arttı. Gübre fabrikalarımız vardı, bunları özelleştirdiler. Köy hizmetleri başta olmak üzere bir çok kamu kurumlarını ve fabrikalarımızı özelleştirdiler. Gübre bu yıl 6700 TL. Üre gübre nerdeyse 3 TL çıktı. Tohumluk buğdayın fiyatı 5 TL . Arpa fiyatları, buğday fiyatlarına devletin verdiği fiyatı kabul etmeyen üreticiye inat ithal buğday getiriyorlar. Bir çok tarım ürünlerinde dünya genelinde bir numarayken günümüzdeki durum içler acısı. Endüstriyel dönemi ıskaladık. 10 Milyon işsizimiz var” şeklinde konuştu.

“Çiftçinin hali duman 1.5 Milyon Çiftçi icralık duruma düşmek üzere”

“Devlet çiftçisini desteklemeli ve tohumluklarını ücretsiz vermeli” diyen Gürer “Milli gelirin yüzde biri çiftçiye destek olarak verilecekti. Ama çiftçi bu parayı alamadı. Çiftçi yaklaşık 210 Milyar TL devletten alacaklı, ama çiftçimiz kamu bankalarına, Tarım Kredi Kooperatiflerine, 180 Milyar Borçlu. 1.5 Milyon çiftçiden bankalardan kredi kullandığı için icralık olma durumuna düşen çiftçimiz var çiftçilerimizin hali duman” açıklamasında bulundu.

“Biz Bu Ülkenin Ne Bayrağını İndirtiriz, Ne Ezanı Dindiriz. Bu Ülkede Terörü Biz Bitiriz. Hepsinden de Daha Çok Müslümanız”

Türkiye’de son 20 yılda madde bağımlılığının yüzde 100 arttığını hatırlatan gürer “Aile boşanmaları, fuhuş, intiharlar, iş cinayetlerinde Avrupa birincisiyiz. Camilerde imam yok, çünkü onlar artık imamhatipten çıkınca imam olmayı düşünmüyorlar. Devletin çeşitli kademelerinde görev almayı düşünüyorlar. Bakanların hiçbir fonksiyonel hareketi yok” diyerek “Tek adam rejiminde, habersiz hiçbir bakan iş yapamaz. Bakanları suçlamayın. Tarım Bakanı şöyle olsun dese, Tek Adam ‘olmaz’ derse o iş duruyor. Bir de bize ‘kuşa bak’ diyorlar ama cebimizi boşaltıyorlar. Basını kontrol ederek baskılarla pembe bir dünya yaratıyorlar. Taşeron işçiler ile ilgili sorununları TBMM’ye getiriyoruz ‘yok’ diyorlar. Sanki tüm kötü işleri biz yapıyoruz. Tüm güzel işleri onlar yapıyormuş gibi yansıtıyorlar. Biz bu ülkenin kurucu partisiyiz. Bizler ne bu bayrağı indirtiriz ne bu ezanı dindirtiriz. Ne de terör örgütlerine bu ülkeyi böldürtürüz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gülpınar ve Ihlara’da CHP Belde Parti binalarının açılışı yapıldı…

blank blank

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.