Dolar 32,3786
Euro 34,6919
Altın 2.429,25
BİST 10.001,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C

CHP İl Başkanı Keleş: Çiftçi randevu alamıyor

CHP İl Başkanı Keleş: Çiftçi randevu alamıyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Temmuz 2023 10:03

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş çiftçilerin yaşadığı sorunlarına değinerek, “Tarımda hasat sezonunun başlaması ile birlikte, çiftçilerden şikayetleri çığ gibi yükselmeye başladı” dedi.

CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş açıklamasında; “Bilindiği gibi, ürününü TMO’ya vermek isteyen çiftçi sistemden randevu almak zorunda. Ancak gelin görün ki randevu almak mümkün değil, insanlar gündüz uğraşıyorlar gece uğraşıyorlar bir türlü randevu alamıyorlar. Ama çiftçi ürününü satmak zorunda çünkü borç ödeme zamanı gelmiş. Bu durumda borcunu ödemek isteyen çiftçi malını ton başı 2000-2500 TL daha ucuz fiyatla tüccara vermek zorunda kalıyor. Zaten mazot, gübre, elektrik su, işçilik maliyetleri altında ezilen çiftçi bir de ürettiği ürününü daha ucuza satmak zorunda kalıyor” dedi.

Çiftçilerin sorununa acil çözüm bulunmalı diyerek sözlerine devam eden İl Başkanı Keleş sözlerinin devamında; “Bu duruma acilen çözüm bulunması çiftçinin mağduriyetinin önüne geçilmesi gerekiyor. Bu soruna En kısa sürede çözüm bulunacağı belirtiliyor. Sezonun geleceği önceden belli değil mi neden sorun yaşansın, önlemlerinizi neden daha önceden almadınız” diyerek iktidarı eleştiren Başkan Keleş, “TMO’nun mevcut depoları dolu ya da yeterli değil ise hızlı bir şekilde yeni yerler kiralanmalı, çiftçiye ürününü teslim edeceği yeni yerler gösterilmeli, çiftçi tüccar’a muhtaç edilmeden ürettiği tüm ürünleri alınmalıdır” diyerek son verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.