Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

CHP’den açıklama; Belediye başkanımızın arkasındayız!

CHP’den açıklama; Belediye başkanımızın arkasındayız!
Aksaray Anadolu AŞ
25 Ekim 2021 23:36

Aksaray’da önceki hafta aralarında belde belediye başkanlarının da bulunduğu bazı kişiler hakkında sosyal medyaya servis edilen uygunsuz görüntüler ile basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk söz konusu görüntülerden birinde yer aldığı ifade edilen CHP’li Belde Belediye Başkanına sahip çıkarak “Hangi siyasi parti ile ilgili hangi görüntü çıkarsa çıksın, partimizle ilgisi olsun olmasın, rakibimiz olsun olmasın, kiminle ilgili böyle görüntü ortaya çıkarsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tepkimizi dile getireceğiz” dedi.

Aksaray’da son günlerde gündem olan, bazı belde başkanlarının da arasında olduğu  sosyal medyada dolaşan uygunsuz videolar ile alakalı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Abbas Ertürk CHP binasında çok sayıda gazetecinin katıldığı bir basın toplantısı yaptı.

İl Başkanı Ali Abbas Ertürk yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“Siyasetin konusu video, kaset ve bel altı konular olduğu sürece bu ülkeye ve yaşadığımız şehre en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Siyasetin konusu asla bu olmamalı.

Hangi siyasi partiye yakın olursa olsun, hangi görüşe sahip olursa olsun, aidiyeti hangi aile olursa olsun hiçbir şekilde siyasetin konusunun bu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Hangi siyasi parti ile ilgili hangi görüntü çıkarsa çıksın, partimizle ilgisi olsun olmasın, rakibimiz olsun olmasın, kiminle ilgili böyle görüntü ortaya çıkarsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tepkimizi dile getireceğiz.

Avukatlarımız hukuki süreci takip ediyor. Şikâyette bulunduk. Konunun detaylı araştırılmasını ve bu videonun aslının ele geçirilmesini talep ettik. Bundan sonraki hukuki süreç, adli ve güvenlik süreçleri için  kolluk kuvvetlerimize, yargımıza ve idari yetkililerimize güveniyoruz. Onların bu konuda suçluları en kısa sürede bulacaklarını ümit ediyoruz. Biz bugüne kadar hiç kimseye bel altı siyaset yapmadık. Hiç kimseye siyasetin konusunun dışına çıkan tek cümlemizi kimse bulamaz. Biz böyle davrandık.

CHP’ye de böyle davranılmasını istiyoruz. Şu ana kadar bu konuda farklı bir tavır görmediğimiz için Aksaray siyaseti birlik bütünlük sağlar diye düşünüyoruz. Bir kişiyi linç etmek kolaydır. Ama O linç etmeye çalıştığımız kişinin evinde bir ailesi var, onun için gözyaşı döken kızları var. Her birimiz çocuklarımızı gözümüzün önüne getirelim. Bunu kimseye reva görmemeliyiz. Siyasetin konusu bu olmamalı. Biz böyle bir komploya genel başkanını kurban vermiş bir siyasi partiyiz. Bu konularda son derece hassasız. Parti örgütlerimiz olarak sayın belediye Başkanımızın beyanını esas alarak başkanımızın arkasında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Belediye başkanımızın bir an önce bu çirkin iftiradan kurtulup gerçeğin ortaya çıkması için de mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Gerçek er ya da geç ortaya çıkacaktır. Biz bugün 10 lira olmuş doları konuşmalıydık, açlık sınırına gelmiş toplumu konuşmamız lazım, neredeyse her 3-4 aileden birinde bir işsiz var bunu konuşmalıydık. Ülkedeki ekonomik yangını konuşmamız lazımdı. Ama bu gündem nasıl oluştuysa bunu konuşuyoruz. Bu ülke bir FETÖ, Ergenekon, Balyoz dönemleri yaşadık. ‘Yahu neler neler yapmışlar’ diye yazdık çizdik mahkûm ettik. Sonra onların arkasında yerleştirilmiş bir çete olduğu ortaya çıktı.

Peki, ne dedik “Pardon kusura bakmayın!” O süreçte canını verenlerin vebalini hangimiz ödeyebileceğiz? O gün bu süreçlerin savcısı olanlar bugün mahcup bir şekilde kafasını eğmek zorunda kalıyorlar. Yeniden mahcubiyet yaşamak istemiyorsak yeni mağduriyetler yaratmak istemiyorsak ne olur tüm siyasetçi arkadaşlarım, tüm hemşerilerim vatandaşlarım hepinize sesleniyorum temkinli olalım. Peşin hüküm vermeyelim. Yargısız infaz yapmayalım.

Biz CHP olarak bana da dokunsa hiçbir şeyin üstünü kapatmayız. Bu böyle bilinsin. Her şeyin açıklıkla üstüne gidilmesini isteriz. Lütfen biraz sabredelim. Mahkemelere ve süreci yürüten görevlilere güvenelim. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.