Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Cisco’dan uygulamalar için eksiksiz koruma

Pandemi döneminde uzaktan çalışmanın yaygın hale gelmesi, kötü amaçlı yazılımların yarattığı güvenlik tehditlerinde de artışa yol açtı. Uzaktan …

Cisco’dan uygulamalar için eksiksiz koruma
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2021 17:24

Pandemi döneminde uzaktan çalışmanın yaygın hale gelmesi, kötü amaçlı yazılımların yarattığı güvenlik tehditlerinde de artışa yol açtı. Uzaktan çalışanlar için verimliliği sağlarken iş operasyonlarının sorunsuz ilerlemesi adına yeni çözümlerin kullanıldığı bir yaklaşım kaçınılmaz bir ihtiyaç. Cisco Secure Application da tehditler sisteme zarar vermeden önce onları algılayıp engelleyen ilk savunma hattı rolünü üstleniyor.

CISCO bünyesindeki AppDynamics, sektörde güvenlik açığı yönetimini önemli ölçüde basitleştiren, kötü amaçlı saldırılara karşı savunma sağlayan ve uygulamalar için eksiksiz koruma sunan ilk çözüm olma özelliğini taşıyan Cisco Secure Application’ı duyurdu.

Dünyanın 1 numaralı APM çözümü ve iş merkezli gözlenebilirlik platformu olan AppDynamics, bu yeni uygulamayı, dünyanın en büyük işletme güvenliği şirketi olan Cisco Güvenlik iş grubuyla iş birliği içinde gerçekleştirdi.

Tehditleri yakalamak aylar değil saniyeler sürüyor

Cisco Secure Application, uygulamaları çalıştıkları sırada koruyarak, gerçek zamanlı algılama sağlayıp saldırıları engelliyor. Bunun yanında, uygulama ve iş bağlamı sağlayarak ve Uygulama ve Güvenlik ekipleri için ortak bir bağlam oluşturarak güvenlik vakalarının yaşam döngüsünü daha basit hale getiriyor. Tüm bunlar tek bir çözümde gerçekleştiriliyor.

Çözümün AppDynamics platformunda yerleşik olarak bulunması sayesinde kullanıcılar, daha az uyarı yorgunluğuna maruz kalıyor ve sürekli gerçek zamanlı tehdit algılama ve otomatik ihlal önleme özelliklerinden faydalanabiliyor. Bu da güvenlik ekiplerinin tehditleri araştırarak binlerce saat gerektiren önleme ve algılama süreçlerini saniyelere sığdırmasına olanak tanıyor. Böylece, iş sürekliliğinin önemli bir etkeni olarak, tehditleri yakalamak aylar değil, saniyeler sürüyor. Bunun sonucunda işletmeler, kötü amaçlı saldırılar ve bunların marka itibarı ve müşteri güvenine verebileceği zararlardan korkmadan faaliyetlerini güvenle sürdürüyor.

Kurumlar, müşterileriyle ilişki kurmak ve onlara hizmet sağlamak için uygulamalardan giderek daha çok faydalanıyor. Bu da uygulamalarda büyük miktarda kişisel verilerin yer almasına ve bunların bilgisayar korsanları için cazip hedefler haline gelmesine yol açtı.

Uygulama temelli güvenlik yaklaşımı en büyük öncelik

Şirketler artık siber tehditlere daha açık durumda. Bunun yanında, şirketlerin dizüstü bilgisayarlarıyla evden çalışan ve çeşitli cihazlarıyla halka açık internete bağlanan daha fazla çalışanı desteklemesi, sorunu daha da karmaşık hale getiriyor. Kullanıcı izleme uygulamalarının sınırlarını zorlayan ve BT çeperinin önemli ölçüde genişlemesine yol açan bu durum, en güvenli BT ağlarında dahi yeni güvenlik açıklarının oluşmasına yol açıyor. Bu nedenle, uygulamada depolanan verileri korumak için doğru işlem ve çözümlerin uygulanması hayati öneme sahip. Güvenlik ihlalleri, müşteri güvenini riske atar, marka itibarını zedeler ve şirketlere milyonlarca dolara mal olabilir.

Artık uygulamaların şirket binasından çeşitli bulut tabanlı servislere kadar farklı yerlerde çalışmasıyla, uygulama temelli bir güvenlik yaklaşımı öncelik haline geldi. Bu da BT ekiplerinin uygulama içindeki güvenlik açıklarını üretim sırasında hızlıca tespit etmesini, şirket faaliyetlerini etkileyen tehditlere öncelik vermesini ve bunları çözmesini beraberinde getirecek. Cisco Secure Application, iş performansı ve güvenlik bilgisini bir araya getiren ve markaları yavaşlama ve istismarlardan koruyan tek çözümdür.

Türünün tek örneği: Cisco Secure Application

Cisco Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Siber Güvenlik Direktörü Fady Younes da konu hakkında şunları söyledi: “Bir uygulamanın yavaş ya da düşük performanslı olması veya uygulama güvenliğinin ihlal edilmesi kullanıcı deneyimini çok olumsuz yönde etkiliyor. Şirketlerin bu riski yok sayması imkânsız. Cisco Secure Application, sınıfının en iyi dijital deneyimini vadederken hem uygulama hem de güvenlik ekibini, müşteri ve şirket varlıklarını korumak için destekleyen, bu seviyede güvenlik bilgileri sunan türünün tek örneğidir.”

Secure Application ile şirketlerin BT ekipleri şunlara erişebilir:

  • Otomatik çalışma zamanı koruması: Saldırıları kolayca algılamak, sapmaları tespit etmek ve saldırıları otomatik engellemek için bir uygulamanın gerçek davranışına ilişkin görünürlük sağlar.
  • Basitleştirilmiş güvenlik açığı yönetimi: Üretimde bağımlılık ve konfigürasyon seviyesindeki güvenlik açıklarına kod düzeyinde erişim sağlar.
  • İş etkisini temel alan güvenlik bilgisi: Güvenlik vakaların iş açısından önem seviyeleri atamak ve ekiplerin en önemli vakalara odaklanmasını sağlamak için uygulama topolojisiyle ilişkili güvenlik ayrıntıları sağlar.
  • Uygulama ve güvenlik ekipleri arasında iş birliği: Optimum iş birliği, daha iyi güvenlik standardı ve sağlıklı dijital iş akışı sağlamak amacıyla, uygulama ve güvenlik ekipleri için ortak bağlam.

Cisco Secure Application ile AppDynamics, erken siparişle şu anda erişime açık.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.