Dolar 32,5203
Euro 34,9397
Altın 2.439,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Çizimleri Buz Dağı Haline Getiren İnternet Sitesi

Joshua Tauberer isilmli bir yazılımcı, “Iceberger” olarak isimlendirilen bir internet sitesi yayınladı. Bu internet sitesi, hayal gücünüzün …

Çizimleri Buz Dağı Haline Getiren İnternet Sitesi
Aksaray Anadolu AŞ
23 Şubat 2021 11:36

Joshua Tauberer isilmli bir yazılımcı, “Iceberger” olarak isimlendirilen bir internet sitesi yayınladı. Bu internet sitesi, hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak yaptığınız bir çizimin, kutuplardaki bir buz dağı haline getiriyor. Bir süre bekledikten sonra da çizdiğiniz şeklin buz dağı olduğu takdirde nasıl görünebileceğini gösteren internet sitesi, pek çok kullanıcının ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Iceberger projesi, buz dağlarının görünmeyen yüzlerinin de olduğunu vurgulamak hem bu doğal oluşumların önemini göstermek hem de küresel ısınmaya dikkat çekebilmek için geliştirildi. Şu an için sadece iki boyutlu çizimler yapabildiğiniz site, üçüncü boyuta destek vermeye başladığı takdirde çok daha popüler bir hale gelebilir.

Iceberger, çok kolay kullanıma sahip

blank

İnternet sitesine girdikten sonra yapmanız gereken tek şey, farenizi ya da parmağınızı kullanarak bir şeyler çizmek. Daha sonra yaptığınız bu çizim, tahmini değerlere göre hareket etmeye başlıyor ve çiziminizin ne kadarının su altında, ne kadarının da su üstünde kalacağını gösteriyor. Eğer bu deneyimi yaşamak isterseniz, buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.