Dolar 32,5314
Euro 34,9862
Altın 2.434,70
BİST 9.797,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Çocuk Diş Hekimliği Nedir?

0-14 yaş grubunda bulunan çocukların süt ve diğer dişlerini korumak ve oluşan sorunların tedavi edilmesini hedefleyen ana bilim dalına pedodonti denir.

Çocuk Diş Hekimliği Nedir?
Aksaray Anadolu AŞ
1 Şubat 2018 13:04

0-14 yaş grubunda bulunan çocukların süt ve diğer dişlerini korumak ve oluşan sorunların tedavi edilmesini hedefleyen ana bilim dalına pedodonti denir.

Sağlıklı ve engelli tüm çocuklar için pedodonstistler, dental tüm tedavileri uygularlar. 4 yaş ve altı çocuklar başta olmak üzere diş tedavisi uzun süren ve gelişime bağlı engeli bulunan tüm çocuklarda çoğunlukla genel anestezi ile yapılır. Özellikle çocukların diş sağlığı için düzenli olarak diş hekimine kontrole götürülmesi önemlidir. Diş hekimi tüm kontrollerde ağız ve diş sağlığını tehdit eden unsurları çocuklarda tespit eder. Çocuklarda erken teşhis özellikle gelişme çağında oldukları için çocukların duygusal ve fiziksel gelişimini önemli yönde etkileyecektir.

Diş sağlığı noktasında çocuk hastalardaki ilk muayene anne ve babanın iyi iletişimiyle başlamaktadır. Tedavinin ilk aşamasında dental ve medikal hikâye alındıktan sonra klinik ve radyografik aşamalarına geçilir. Diş hekimi tarafından yapılan bu aşamalardan sonra aile bireyine tanı ve tedavi noktasında detaylı bilgi aktarır. Çocuk hastalar için pedodontisler süt dişlerinin korunması başta olmak üzere diş çürüklerine ve ağız hastalıklarına yönelik birçok tedavi yöntemi uygularlar.

blank

Ortodontik Muayene Ne Zaman Yapılmalıdır?

Çene bölgesinde meydana gelen soruların çocuğun büyüme ve gelişme dönemlerinden yararlanarak ergenlik döneminden önce tedavi edilmesi gerekir. Bunun dışında her yaşta ortodontik tedavi uygulanabilir. Ortodontik muayene özellikle 5-6 yaş grubu çocukların gelişmesinde yaşanabilecek sorunların tespit edilmesi için önemlidir.

Koruyucu Ortodontik Tedavi

Kişilere uygulanan bu tedavi, var olan düzgün dişlerin sağlıklı ve düzgün bir şekilde sürebilmelerini sağlamaktır. Özellikle erken dönemde kaybedilen süt dişlerinin yerinin korunması amaçlı yer tutucular kullanılmaktadır.

Önleyici Ortodontik Tedavi

Parmak emme, anormal yutkunma gibi kötü alışkanlık olarak bilinen problemleri önlemek için hareketli aygıtlar ortodontist diş hekimleri tarafından hazırlanabilir.

blank

Sabit Ortodontik Tedavi

Ortodontik tedavi, daimi dişlerin sürmesiyle birlikte artık diş yüzeylerine yapışan ve tedavi sürecinde çıkarılamayan braketler ve braketlerin içerisine yerleştirilen tellerle yapılır. Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olan her yaş grubuna ortodontik diş tedavisi rahatlıkla uygulanabilir. Ortodontik tedavi ile ulaşılan sonuçların korunması için çeşitli ortodontik aygıtlar ile pekiştirme tedavisi uygulanır.

Kaynak: http://www.adadent.com.tr/pedodonti-cocuk-adasi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.