Dolar 32,4929
Euro 34,9499
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Çocuk Festivali coşkusu Aksaray’ı sardı

Çocuk Festivali coşkusu Aksaray’ı sardı
Aksaray Anadolu AŞ
31 Temmuz 2023 14:05

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen sanat ve eğlencenin bir arada sunulduğu 2. Aksaray Sanat ve Çocuk Festivalinde, birbirinde farklı etkinliklerle çocuklar unutamayacakları bir hafta sonu yaşadı.

29 – 30 Temmuz tarihleri arasında 2 gün süren Türkiye’nin en büyük festivaline Aksaray dahil çevre illerden de binlerce çocuk aileleriyle katıldı. Etkinlik çadırlarından oyun parklarına, hayvanat bahçesinden çocuk tiyatro oyunlarına kadar pek çok etkinlik ve gösterinin sunulduğu festival, Ekin Uzunlar konseri ile son buldu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in, çocuklara yaz tatili eğlencesi olan ve bu yıl 2.’si düzenlenen Aksaray Sanat ve Çocuk Festivali büyük bir coşkuyla tamamlandı. Binlerce kişinin katılım sağladığı festivalde her yaş grubuna hitap eden etkinlikler düzenlendi.

Aksaray Bilim Merkezi festival alanında gerçekleşen Aksaray Sanat ve Çocuk Festivali, 2 gün boyunca çocuklara macera ve eğlence dolu anlar yaşattı. Festivalde, 65 farklı etkinlik çadırı, şişme oyun parkları ve macera dolu oyun alanlarında çocuklarla eğlenceye doydu. Festivalde her güne özel çocuk tiyatro gösterimi, masal dinletisi, sanatsal etkinliklerle çocuklar keyifli vakit geçirdi.

Festivalde ayrıca, Rc uçak gösterisi, 9d sinema, atlı savaş sanatları gösterileri, mini hayvanat bahçesi, sıcak balon uçuş gösterisi, basketbol karizma şov, tahta bacak, sihirbazlık gösterileri, klasik araba korteji ve folklor oyunlarıyla çocuklar doyasıya eğlendi. Festivale gelen çocuklara belediye tarafından pamuk şekeri, patlamış mısır, dondurma ve tatlı ikramı festival süresince devam etti.

Etkinlik çadırlarında çocuklar yetenek ve el becerisi gerektiren sanatsal faaliyetlere ücretsiz katılma şansı yakaladı. Kadın Aktive Merkezleri ve Bilim Merkezi atölyeleri çocukların gelişime katkı sunan etkinlerle festivale renk kattı. Yerli ve milli aracımız TOGG festivalde yine ilgi odağı oldu.

Sanat ve Eğlencenin Buluştuğu Festival

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, sanat ve eğlencenin buluştuğu festivalde çocukların eğlenebilmeleri için birçok etkinlik alanı oluşturduklarını söyledi. Festival alanında basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye Başkanı Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak bu yıl 2.sini düzenlediğimiz çocuk festivaline sanat etkinliklerimizi de ekledik. Aksaray Belediyesi bünyesindeki kadın aktivite

merkezlerimiz ve bilim merkezimizin atölyeleriyle birlikte 65 farklı etkinlik çadırının yer aldığı festivalimizde birçok etkinlik yapılıyor. Geniş kapsamlı ve 2 gün süren festivalimizde çocuk tiyatroları, çocuk sahneleri, sıcak hava balonu, saha oyunları gibi pek çok alanda çocuklarımızı etkinliklerle buluşturduk.

Bu yılda bir önceki festivalimizden farklı olarak klasik arabalar ve çok sayıda eğlence dolu gösteriler olmak üzere, Belediyemiz bünyesindeki halk oyunları ve Türk halk müziği koromuz sahne aldı.

Bu yıl sanat oyunlarını da festivalimize dahil ettik. Sadece şehrimiz çocuklarına değil, çevre illerden gelen misafirlerimizi, çok sayıda gurbetçilerimizi ailemizi ve çocukları da bu festivalimizde ağırlıyoruz.

Festivalimizin eğitici özelliği olduğunu da belirtmek istiyorum. Etkinlik çadırlarımızda çocuklarımızın merak ettiği ve ilgi duyduğu sanatsal etkinlikler yapılıyor. Burada çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlıyoruz. Çocuklarımız, anne ve babalarıyla çok güzel keyifli vakit geçiriyor. Buradan yola çıkarak Belediye olarak sadece festivallerde değil, hayata geçirdiğimiz diğer birçok projelerimizde çocuk ve gençlerimizin geleceğine yön vermelerine adına birçok çalışma yürütüyoruz. Bu tür etkinlik ve festivaller şehrimizde yoğun ilgi gördüğünü biliyoruz. Bu tür etkinlikleri yapmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Aksaray Belediyesinin düzenlediği 2. Sanat ve Çocuk Festivalinin kapanışı muhteşem bir konser ile tamamlandı. Ünlü sanatçı Ekin Uzunlar, sahneye çıkarak en sevilen şarkılarını Aksaraylılar için seslendirdi. Ünlü sanatçının hayranları, konserde boyunca şarkılara eşlik ettiler.

Coşkusu 2 gün süren festivalde çocuklar ve aileleri, unutamayacakları bir hafta sonu geçirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.