Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Az Bulutlu
Aksaray
18°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Coşkuner: Verdiğimiz sözü tutarız, tutamayacağımız sözü vermeyiz!

Coşkuner: Verdiğimiz sözü tutarız, tutamayacağımız sözü vermeyiz!
Aksaray Anadolu AŞ
28 Mart 2022 23:29

DEVA Partisi Aksaray İl Başkanı Necati Coşkuner, DEVA Partisi’nin AB kıstaslarını kendine ilke edinmiş bir siyasi parti olduğunu söyledi.

DEVA Partisi Aksaray İl Başkanı Necati Coşkuner, DEVA Partisi’nin AB kıstaslarını kendine ilke edinmiş bir siyasi parti olduğunu söyledi.

Sağcı veya solcu yakıştırmaların uzağında yer alan DEVA Partisi’nin merkezinde ‘insan vardır’ diyen Başkan Necati Coşkuner, “Bizim yönetimimizde insanlar istedikleri şeye inanabilir ve inandıkları gibi yaşayabilirler. Kimsenin dili, dini, görüşü veya düşüncesi bizi ilgilendirmez. O kişinin odağında vatan sevgisi olduğu sürece nasıl inanıyor ve mutlu oluyorsa o yolda devam edebilir. Hedefimiz de AB kıstasları vardır. Bunu illa ki AB’ye girelim diye değil. 84 milyon insanımızın daha iyi koşullarda yaşaması için istiyoruz” dedi.

Necati Coşkuner, “Deva Partisi sağcı veya solcu değildir. Deva Partisi’nin merkezinde insan vardır. Partimizde her görüşten insan var. Marjinal gruplar dâhil herkes partimizde siyaset yapabilir. Tek koşulumuz kendi fikrini dikte etmemesidir. Kendi görüşünüzü karşıdakine dayatmıyor olmanız gerekiyor. Bir masada oturup konuşarak birbirimizi ikna etmemiz şart” dedi.

DEVA Partisi’nin gençlere, gençlerinde DEVA Partisi’ne özel ilgilisi olduğunu da söyleyen Necati Coşkuner, “Partimizin 94 kurucu üyesi var. 16’sı 30 yaş altı gençlerimizden oluşuyor. Yüzde 35 cinsiyet kotamız yanı sıra yüzde 20 genç kotamız zorunludur” söyleminde bulundu.

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM GÜVEN ORTAMI

Ekonomi de bıçağın kemiğe dayandığını hatırlatan Necati Coşkuner, “İşsizlik had safhada. Birçok işletme personel çıkarıyor. İş insanları artık kar gözetmiyor. Ayakta kalma mücadelesi veriyor. Böyle bir durumdayken ticaret yapmak çok zordur. İthalat, ihracat, hizmet sektöründe çarklar dönmüyor. İşsizlik oranımız zaten yüksekti ama Suriyelilerin gelmesiyle birlikte daha da çoğaldı. Birçok sektörde Suriyeliler var ve kayıt dışı çalışanların sayısı bir hayli fazla. Kim nerede, ne iş yapıyor belli değil. Vergi levhaları var mı, vergi ödüyorlar mı? Biz de bilmiyoruz. Gençlerimiz Türkiye’den umudu kesmiş. İmkân olursa nasıl yurtdışına kapak atarım diye hesap yapıyor. Sosyal medya da gruplar kurulmuş bu tartışılıyor. Beka meselesi işte tam da burada yatıyor. Gençler ülkeyi terk etmek için çare arıyorsa bu tam da beka meselesidir. İşsizliğin tek çözümü ülkeye yatırımcı çekmektir. Yerli ve yabancı yatırımcıyı yatırım yapmaya teşvik etmektir. Bu da ancak güven ortamında olur. Yargı başta olmak üzere diğer her alanda güveni sağlayamazsanız yatırımcı gelmez. Üretim durur. Bugün olan budur.” dedi.

POPÜLİST YAKLAŞIMDAN UZAKTAYIZ

Türkiye’de ki Suriyelilerin ülkelerine gönderilme konusunu da değerlendiren DEVA partisi Aksaray İl Başkanı Necati Coşkuner, bu konuda diğer siyasi partilerden farklı düşündüklerini söyledi.

Coşkuner “Popülist yaklaşımdan uzağız. Biz de kendi ülkelerine gitmelerini isteriz ancak bu süreç onlara kendi ülkelerinde güvenli bir ortam sağlamakla olur. Öyle otobüslere doldurup göndermekle olmaz. Bu insani olmaz” dedi.

Coşkuner açıklamasına devamla, “Suriyelilerden rahatsız mıyız? Evet, biz de rahatsızız. Keşke bu durum yaşanmasaydı da onlarda gelmeseydi. Ancak bugün buradalar ve gitmelerini istiyorsak onlara kendi ülkelerinde yaşanılır bir vatan sağlamalıyız.. Öyle polis zoruyla bu işi yapmayız. Demokratikte olmaz zaten” ifadesinde bulundu.

Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın bir sözünü hatırlatarak açıklamasını bitiren DEVA Partisi Aksaray İl Başkanı Necati Coşkuner “ Verdiğimiz sözü tutarız, tutamayacağımız sözü vermeyiz” dedi ve herkesi partisine katılmaya davet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.