Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Açık
Aksaray
29°C
Açık
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 27°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Becirovic ile görüştü – Birlik Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Becirovic ile görüştü – Birlik Haber Ajansı
14 Mart 2025 19:12

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Denis Becirovic ile İstanbul’da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Bosna Hersek’teki güncel durum ve bölgesel gelişmeler kapsamlı şekilde ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırp Kesimi Başkanı Milorad Dodik hakkında verilen hüküm sonrasında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, bölge liderleriyle temaslarını sürdürdüğünü ifade etti. Erdoğan, Bosna Hersek’te anayasal düzenin korunmasının ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, ülkede geniş tabanlı bir toplumsal uzlaşının tesis edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ayrılıkçı yaklaşımların kabul edilemez olduğunu belirten Erdoğan, Bosna Hersek’in birlik ve bütünlüğünün esas olduğunu ve bu doğrultuda çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, bölgesel ve küresel güvenlik sıkıntılarının arttığı bir dönemde, Balkanlar’da istikrarın korunmasının kritik önem taşıdığını söyledi.

RTÜK İletişim Dergisi’nin 7. sayısı yayında

RTÜK İletişim Dergisi’nin 7. sayısı yayında

Türkiye’nin, Bosna Hersek’in toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve anayasal düzenini muhafaza etme noktasında kararlı duruşunu sürdüreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, huzur ve istikrarın devamı için her türlü desteğin verileceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.