Dolar 32,4017
Euro 34,7994
Altın 2.429,50
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 23°C
Per 20°C
Cum 19°C

Cumhuriyetimizin 100.yılı Aksaray’da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetimizin 100.yılı Aksaray’da coşkuyla kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
29 Ekim 2023 13:51

Aksaray’da Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Türk bayrakları ile meydanın kırmızı beyaza boyadığı programa, Jandarma Komando Birliği’nin muhteşem gösterisi damga vurdu.

Yerli ve milli otomobil TOGG’un da yer aldığı geçit töreni büyük ilgi ve heyecanla izlendi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Vatanın her türlüsüne sevdalıyız. Yeter ki Üstünde ay yıldızlı al bayrağımız dalgalansın.” diyerek Cumhuriyetin kuruluş coşkusunu tüm vatandaşlarla paylaştı. Nice yüzyıllar boyu sen çok yaşa Cumhuriyet!

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vatandaşların ve katılımcıların bayramlarını kutlaması ile başlayan program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Daha sonra 100. Yılda 10 metrelik Türk Bayrağı ile Aksaray Şehitliği’nden başlayıp tören alanında son bulan yürüyüşte taşınan bayrak Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na takdim edildi. Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunması ile devam etti.

Programda konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Cumhuriyet, aziz ve necip milletimizin tarih yolculuğundaki, varoluş mücadelesinin taçlanmış hali, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran, birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseridir. Bugünkü heyecan ve gururumuzun büyüklüğü, geçmişte çektiğimiz acıların, verdiğimiz mücadelenin büyüklüğündendir.

Bulunduğumuz coğrafya; Anadolu’muz, İnsanlığın ve kadim medeniyetlerin beşiğidir. Herkesin göz diktiği bu yerde, Asırlarca kalabilmenin ağır bedelleri vardır. Anadolu, Ancak bu bedelleri ödemeyi göze alanların yurdudur. Kıtalara hükmeden Osmanlı Devleti güç kaybetmiş, İtilaf Devletleri birleşmiş ve Muhteris emelleri için harekete geçmişlerdi. Amaçları, Türkleri Anadolu’dan tamamen söküp atmaktı. Ancak! Hesaba katmadıkları, Türkün bağımsızlık aşkı, cesareti ve yüreği idi. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanlıklarıyla, Önce Çanakkale, Sonra İnönü, Sakarya ve Dumlupınar’da Aziz milletimizin makûs talihi tersine çevrildi. İçimizdeki bu Kuvay-i Milliye Ruhu asla sönmeyecek. Bu topraklara göz dikenler, Geldikleri gibi gittiler. Gitmek istemeyenleri de Her seferinde biz denize döktük. Onun için, Cumhuriyetin ilanı, Sadece yeni bir rejimin ilanı değildir. Cumhuriyet, yeniden bir dirilişin adıdır. Cumhuriyet, fazilettir, erdemdir, özgürlüktür.

Cumhuriyet, bu topraklardaki varlığımızdır.

Cumhuriyet, Ay yıldızlı al bayrağımızın ebediyen dalgalanışıdır. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün En büyük eseri, en kıymetli emanetidir. Cumhuriyet, Kundaktaki bebeğini bırakıp cepheye mermi taşıyan Türk kadınıdır. Şerife Bacıların, Nene Hatunların bizlere emanetidir. Cumhuriyet, Emperyalist dünyaya meydan okumaktır.” dedi..

blank blank blank blank blank blank blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.