Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

e-Aksaray Ansiklopedisi yayında

e-Aksaray Ansiklopedisi yayında
Aksaray Anadolu AŞ
28 Nisan 2021 14:54

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehrin dijital hafızası konumunda olan e-Aksaray Ansiklopedisi’nin (EAA), ASÜ resmi web sitesindeki “hızlı erişim” sekmesinde, “e-Şehir” başlığı ile listelendiğini ve meraklıların kullanımına açıldığını söyledi. 

Uzunca bir süredir üzerinde çalıştıkları EAA’nın içerik bakımından yayınlanabilir bir hale geldiğini, zaman içinde yazılacak yeni maddelerin eklemlenmesiyle külliyatın genişleyeceğini kaydeden Şahin, projenin içeriğine ilişkin bilgiler verdi.

Aksaray’a dair A’dan Z’ye tüm detayların hazırlanan e-ansiklopedide yer alacağını söyleyen Şahin, “Aksaray’ın kültürü, tarihi, ekonomisi, sosyal yapısı, müziği, yemeği, folkloru, doğal zenginlikleri, mimari yapıları, turizmi, önemli şahsiyetleri… Tüm bunlar ve çok daha fazlası EAA içerisinde yer alıyor. Hedefimiz, dijitalleşen dünyada şehrimize dair her türlü bilgiyi, bilimsel bir süzgeçten geçirerek gelecek kuşaklara aktarmak. Kültürel birikim ve bu birikimin genişleyerek yaşaması şehir için çok büyük bir güç anlamına gelmektedir. EAA, genişletilebilir teknik özellikleri sayesinde Aksaray’ın büyük kültür birikiminin can damarlarından birisi olacaktır” dedi.

Çalışmalar kapsamında bir yayın üst kurulu oluşturulduğunu ve alan editörlerinin 11 ana başlık altında Aksaray’ın değerlerini listelediğini ifade eden Prof. Şahin, bu ana başlıklar altına kavramların, kişilerin, konuların, olayların ve kelimelerin anlamlarının yazıldığını ve yazınların kimilerinin görsellerle de desteklendiğini belirtti.

Zaman içerisinde genişletilebilir bir özelliğe sahip olan EAA’nın uzun ve kapsamlı bir hazırlık çalışmasının ardından erişilebilir hale geldiğinin altını çizen ASÜ Rektörü, “Ansiklopedi Üst Kuruluna, Editörlerimize ve görev alan tüm arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi. EAA’ya https://e-sehir.aksaray.edu.tr/ linkine tıklayarak erişilebilir.

EAA’nın içeriği ve maddeler alan editörleri tarafından belirleniyor ve yazılıyor. Muhteva, bilimsel ölçütlere göre ve belirlenen yazım kuralları ekseninde belirli bir sistematikte ilerliyor. Madde yazımları için bir zaman sınırlılığı bulunmuyor. Geniş bir zaman aralığı içerisinde üretilen bilgiler, gerekli incelemelerin ardından EAA’ya eklemleniyor ve sistem güncelleniyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.