Dolar 32,2179
Euro 34,7153
Altın 2.406,07
BİST 10.244,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Ege Akersoy tahliye oldu mu?

Ege Akersoy tahliye oldu mu?
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ocak 2024 18:00

Tevhid’ bayrağı taşıyan adama yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un tutukluluğuna bugün itiraz ediliyor. Akersoy, final vizelerinin yaklaştığını ve sınavlarına girmek istediğini söyledi.

İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen Filistin mitingi sonrası elinde ‘tevhid’ bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan Yıldız Teknik Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Ege Akersoy, gözaltına alınarak tutukladı.

Üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un avukatı Ali Öztürk dün Silivri Cezaevi’ne giderek müvekkilini ziyaret etti. Avukat Öztürk, “Bugün öğleden sonra itirazımızı yapacağız. Olumsuz bir sonuç çıktığı takdirde iddianamenin hazırlanmasını bekleyeceğiz” dedi.

Akersoy’un bir an önce tahliye olup, okulunu bitirmek istediğini söyleyen Öztürk, “Eğer bu olay sosyal medyaya yansımasaydı bırakın tutuklanmayı kesinlikle adliyeye bile sevk edilmezdi” ifadelerini kullandı.

Öztürk, şunları kaydetti:

“Ayın 8’i ile 18’i arasında final vizeleri başlıyor ve son sınıf öğrencisi. Hayatından bir yıla mal olabilir. Sosyal medyada bu şekilde yer almasından büyük bir rahatsızlık ve üzüntü duyuyor.

Ege’nin fiilinde halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek hiçbir şey yok. O esnada bir tehlike oluşmadı, oluşma ihtimali belirmedi ama gözaltına alındığı andan itibaren farklı kesimlerden yapılan farklı paylaşımlar olayı bu noktaya taşıdı. Neticede kendisi bir davanın, bir ideolojinin öncüsü olarak bir eylemde bulunmadı.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.