Dolar 32,4468
Euro 34,4755
Altın 2.473,18
BİST 9.572,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 21°C

Eğitim süreçlerinde iş hayatıyla tanışıyorlar

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, eğitimin hayattan kopuk olmaması gerektiğini belirterek, öğrencileri mezuniyet öncesinde iş piyasası ile tanıştırmaya yönelik uygulamaları hayata geçirdiklerini ve sürecin başarılı şekilde ilerlediğini söyledi.

Eğitim süreçlerinde iş hayatıyla tanışıyorlar
Aksaray Anadolu AŞ
7 Temmuz 2021 11:46

ASÜ ile ROPAK Robot Otomasyon firması arasında, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin mesleki uygulama becerilerini arttırmayı içeren bir iş birliği protokolü imzalandı.

ASÜ’de 2018 yılından bu yana öğrencileri iş piyasası ile tanıştıran “Ortak Eğitim Programı”nın uygulandığını dile getiren Şahin, “YÖK de kısa süre önce tüm üniversiteleri kapsayan ‘İşletmede Mesleki Eğitim Dersi’ isimli bir uygulamaya başladı. Biz, hayatla temas eden bir nokta oluşturma gayretindeyiz. Eğitimin hayattan kopuk olmaması gerekiyor. Ortak Eğitim Programı veya yeni ismiyle İşletmede Mesleki Eğitim Dersiyle, öğrencimizi henüz mezun olmadan iş piyasasıyla, sektörlerle, çalışma hayatıyla tanıştırıyoruz. Böylece teori ile pratiği buluşturan bir kesişen nokta ortaya koymuş oluyoruz. Uygulama ile firmalar da yatırım yapacağı çalışanı gerek insani gerekse mesleki beceri olarak tanımış oluyor” dedi.

Firma Yönetim Kurulu Üyesi ve Makine Teknik Müdürü Kuddüs Akalın da törende kısa bir konuşma yaptı.

2015 yılında kurulan ROPAK Robot Otomasyonun gıda sektöründe hizmet verdiğini, farklı firmalarla çalıştığını ve Ar-Ge merkezi olma yolunda önemli adımlar attığını kaydeden Akalın, “Genç ve dinamik bir kadromuz var. İmzaladığımız protokolle kadromuzun daha dinamik bir hale geleceğine inanıyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sönmez ve ASÜ Ortak Eğitim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Duran’ın da hazır bulunduğu tören, protokolün imzalanmasının ardından sona erdi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.