Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Eğitimde işbirliği protokolleri imzalandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kendi sorunlarını çözen ama kendisi dışındaki sorunlara duyarsız kalan bir üniversite olmadıklarını, içinde yaşadıkları toplumun sorunlarına eğilen bir anlayışı benimsediklerini söyledi.

Eğitimde işbirliği protokolleri imzalandı
Aksaray Anadolu AŞ
14 Mart 2017 11:41

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kendi sorunlarını çözen ama kendisi dışındaki sorunlara duyarsız kalan bir üniversite olmadıklarını, içinde yaşadıkları toplumun sorunlarına eğilen bir anlayışı benimsediklerini söyledi.

ASÜ ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında çeşitli işbirliği protokolleri imzalandı. İmzalanan protokol gereği ASÜ, Aksaray’ın proje okulları olan Şehit Önder Güzel Fen Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Ali Er Anadolu Lisesi ile tüm İmam Hatip okullarının ihtiyaç duyduğu akademik desteği ve hizmet içi eğitimi verecek, kütüphane başta olmak üzere farklı donatıların kullanılmasına imkân sağlayacak.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, proje okullarından umutlu olduklarını ve çok güzel neticeler alacaklarına inandıklarını belirtti. Sadece kâğıt üzerinde kalan protokoller imzalamadıklarını ve imzaların ardından mutlaka anlamlı adımlar atmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Şahin, “Hepimiz aynı gemideyiz. Üniversitemizi içinde yaşadığı toplumdan ayrı görmüyoruz. Kendi sorunlarını çözen, kendisi dışındaki sorunlara bigâne kalan bir anlayışla üniversitemizi yönetmiyoruz” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal da, Şehit Önder Güzel Fen Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Şehit Ali Er Anadolu Lisesi’nin Aksaray’da proje okulları olduğunu ifade ederek, buralara yüksek puanlarla gelecek olan öğrencilerin, sözel ve sayısal alanda yine yüksek puanla öğrenci alan bölümlere gidebileceklerini söyledi.

Bu manada üniversitenin akademik desteklerinin önemli olduğunu dile getiren Kartal, “Öte yandan tüm İmam Hatip Okullarımız da üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi (İİF) ile çalışmalar yapıyor. Bunun devamını önemsiyoruz” dedi.

İİF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol ise Fakültenin İmam Hatip eğitimleri ile alakalı sürecin bir parçası olduğuna dikkat çekerek, “Zaten fiili olarak devam eden işbirliklerimiz var. Bu protokol, işbirliklerini yazılı bir hale de getirmiş oldu. İmam Hatip okullarına her türlü desteği vermeye hazırız. Protokolün her iki kurum için de hayırlı işlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından “Eğitimde İşbirliği” protokolleri imzalandı, yapılabilecek çalışmalara dair istişarelerde bulunuldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.