Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 20°C

Embriyo transferi çalışmalarının son durumu değerlendirildi

Embriyo transferi çalışmalarının son durumu değerlendirildi
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ocak 2022 09:15

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tarım ve hayvancılık konusunda yapılan her çalışmanın toplumun bütününü ilgilendirdiğini ve sektöre bilimsel katkı sunmak adına gayret gösterdiklerini söyledi.

Embriyo Transferi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyetlerinin istişare edildiği değerlendirme toplantısında konuşan ASÜ Rektörü, tarım ve hayvancılığın Aksaray ve bölge için önemi yüksek bir sektör olduğunu belirtti.

Kurdukları Merkezde sektöre bilimsel katkı sunmak adına pek çok çalışma yapıldığını ve önemli projelerin yürütüldüğünü dile getiren Prof. Şahin, “Merkezimiz gerek fiziki yönleriyle gerek yürüttüğü projelerle gerek saha uygulamalarıyla gerekse donatılarıyla önemli bir potansiyele sahip. Genetik kalitesi yüksek hayvan ırkları elde ederek et ve süt verimliliğini arttırmak ve gıda gereksiniminin karşılanmasına üst düzeyde katkı sunmak amacındayız. Bu doğrultudaki faaliyetlerimiz devam ediyor. Konuyla ilgili çalışan arkadaşlarımızla belli dönemlerde bir araya geliyor ve işlerin son durumunu istişare ediyoruz” dedi.

Şahin’in konuşmasının ardından Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ve Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Dursun, süren ve planlanan projeleri, eğitim faaliyetlerini ve saha uygulamalarını anlattı.

Rektör Yardımcılarının da katıldığı toplantı, 2022 yılında Merkeze ilişkin yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesiyle tamamlandı. (Haber Bülteni)

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.