Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 13°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
13°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C

En Genç Kadın Milyarder: Whitney Wolfe

Tinder gibisi bir flört uygulaması olan Bumble Inc., geçtiğimiz günlerde halka arz olmuş ve şirket payları birinci süreç gününde %64’lük artış …

En Genç Kadın Milyarder: Whitney Wolfe
Aksaray Anadolu AŞ
15 Şubat 2021 23:00

Tinder gibisi bir flört uygulaması olan Bumble Inc., geçtiğimiz günlerde halka arz olmuş ve şirket payları birinci süreç gününde %64’lük artış göstermişti. Şirketin halka arzı, 31 yaşındaki CEO’su ve kurucusu Whitney Wolfe Herd’i de dünyanın en genç kendi gayretleriyle milyarder olan bayanı yaptı.

Forbes’a nazaran 31 yaşındaki Herd’in net serveti, Bumble’ın paylarının birinci gününde 70,31 dolara ulaşmasının akabinde 1,5 milyar dolara ulaştı. Forbes’un haberine nazaran Wolfe Herd, şirketin %11,6’sına denk gelen 21,54 milyon paya sahip. Herd, kendi gayretleriyle milyarder olan en genç bayan olmanın yanı sıra ABD’de bir şirketi halka arz eden en genç bayan CEO olarak da biliniyor.

Whitney Wolfe Herd’in serveti, 1,6 milyar doları geçti:

blank

Cuma günkü son süreç gününde 84,80 dolara kadar yükselen Bumble payları, günü 75,46 dolar düzeyinden kapattı. Bu kapanışla birlikte Whitney Wolfe Herd’in ferdî serveti 1,625 milyar dolar düzeyine ulaşırken, flört uygulaması olarak piyasaya sürülen Bumble’ın piyasa kıymeti ise 8,26 milyar dolara çıktı.

Amerika’nın en süratli büyüyen flört uygulamalarından biri haline gelen Bumble, şu anda Amerika’da en çok takip edilen üç borsa endeksinden biri olan Nasdaq borsasında süreç görüyor.

Birebir vakitte Tinder’ın kurucu ortaklarından biri olan Whitney Wolfe Herd, Tinder ile yollarının ayrılmasının akabinde şirkete cinsel ayrımcılık ve taciz nedeniyle dava açtı. 31 yaşındaki bayan teşebbüsçü, Tinder’dan ayrıldıktan kısa bir mühlet sonra da 2014 yılında Bumble’ı kurdu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.