Dolar 32,3866
Euro 34,7868
Altın 2.394,80
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Az Bulutlu
Aksaray
19°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Engelsiz Yaşam Merkezi açılışa hazırlanıyor

Engelsiz Yaşam Merkezi açılışa hazırlanıyor
Aksaray Anadolu AŞ
16 Aralık 2023 13:13

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da ilkler arasında yer alan Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

Belediye Başkanı Dinçer, açılış için geri sayımın başladığı tesis ile ilgili olarak “Engelsiz Yaşam Merkezi’nden hem özel bireylerimiz hem de aileleri faydalanacak” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in engelli birey ve ailelerin faydalanması için sosyal yatırımlara dahil ettiği Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tamamlandı. Engelsiz Yaşam Merkezinde iç bölümünde yer alan atölyelerde diğer sosyal alanlarda engellilere uygun iç düzenleme ve mobilya aksesuarların montajı sürüyor. Merkez için önümüzdeki günlerde açılış töreni düzenlenecek ve hizmete açılacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireylerin hayatı kolaylaşacağı ve onlara çeşitli hizmetler sunulacağını belirtti. Bunun yanında günlük yaşam aktiviteleri için çeşitli programlar, etkinlikler ve destek hizmetleri verileceğini de söyledi.

Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde her detayın düşüldüğünün altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Engelsiz Yaşam Merkezimiz engelli bireylerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılması noktasında önemli bir tesis olacak.

Engelli bireylerimizin ihtiyaçlarına uygun olarak düzenlenmiş alanlar, erişilebilirlik önlemleri ve engellilere özel teknolojik donanımlarla destekleniyor. Ayrıca engelli bireylerin aileleri de bu merkezimizden faydalanabilecek. Burada rehabilitasyon hizmetlerinin yanında atölye çalışmaları, meslek edindirme kursları, spor etkinlikleri gerçekleşecek.

Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engelleri bireylerimizin yaşam kalitesinin artacağı bu merkezimizde, her engel grubuna hitap eden sosyal yaşam alanları olacak. Engelsiz Yaşam Merkezimizi en kısa sürede açılışını yaparak hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.