Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 20°C

Engelsiz Yaşam Merkezi ile engelliler hayatın içerisinde yer alacak

Engelsiz Yaşam Merkezi ile engelliler hayatın içerisinde yer alacak
Aksaray Anadolu AŞ
28 Haziran 2022 15:14

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen, engelli birey ve ailelerinin gereksinimlerini karşılayacağı Engelsiz Yaşam Merkezinde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen, engelli birey ve ailelerinin gereksinimlerini karşılayacağı Engelsiz Yaşam Merkezinde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in engelli birey ve ailelerine yönelik sunduğu hizmetler arasında yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinim duyan herkesin engelsiz yaşamın içinde yer alabilmesi ve sosyal hayata daha aktif katılmalarına olanak sağlayacak.

Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Parkın devamına inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi, toplamda 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 2 kat olarak inşa ediliyor. Engelli vatandaşların huzurlu vakit geçirebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri Engelsiz Yaşam Merkezinde; yüzme havuzu, derslikler, spor salonu, kütüphane, konferans salonu, kafeterya, sosyal donatı alanları da yer alacak.

Engelsiz Yaşam Merkezinde inşaat çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünün altını çizen altını çizen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tesisin kaba inşaatının tamamlandığını önümüzdeki günlerde çatı ve iç tefrişat çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Başkan Dinçer, Aksaray’da ilk olma özelliğine sahip Engelsiz Yaşam Merkezinde, engelli ve ailelerinin her türlü ihtiyacının karşılanacağı gibi sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerinde düzenleneceğini bildirdi.

Aksaray’da engellilere yönelik birçok faaliyet yürütüldüğünü hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, engelli bireylerin her açıdan desteklenip toplumla uyum içerisinde yaşamaları ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için azami gayret sarf ettiklerini söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.