Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Erel’in ‘Mutsuzluğumuzun nedenleri’ araştırılsın önerisi reddedildi

Erel’in ‘Mutsuzluğumuzun nedenleri’ araştırılsın önerisi reddedildi
Aksaray Anadolu AŞ
10 Nisan 2022 13:59

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, “Mutsuzluğumuzun nedenleri araştırılsın” önergesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmedi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, “Mutsuzluğumuzun nedenleri araştırılsın” önergesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmedi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, her 10 vatandaşdan üçünün “mutsuz”, geri kalanların stresli olduğunu gösteren aştırmaya atıfta bulunarak konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Nuray Babacan, bugün yazısında Meclis’te kabul görmeyen önergenin detaylarını şöyle aktardı:

“Meclis’te her konuda araştırma önergesi verildiğini biliyoruz. Ancak ‘Mutsuzluğumuzun nedenleri araştırılsın’ başlıklı bir önergeye pek rastlanmaz.

Umut Erdem’in aktardığına göre geçen haftalarda, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, bunun için araştırma komisyonu kurulmasını istedi, ama kabul edilmedi. Önergede, iki ay önce yapılmış bir araştırmaya atıf yapıldı. Buna göre, her 10 vatandaşdan 4’ü kendini “ne mutlu ne de mutsuz” diye tanımlıyor. 3’ü “mutsuz”, geri kalanı ise “stresli” hissediyor. Ruh halimizin pek iyi olmadığı ortada.

Önergede, araştırmanın 15 yaş üzeri Türkiye geneli bin 938 kişinin katılımıyla yapıldığı belirtilirken, insanların kendisini iyi hissetmemesinin nedeni olarak “ekonomik sıkıntılar, pandemi ve siyasetteki gerilimler” gösterildi. Araştırmadaki ilginç bir nokta ise eğitim düzeyi attıkça, kaygıların da fazlalaştığı. Üniversite mezunlarının yüzde 65’i kendini stresli hissederken, ilkokul mezunlarında bu oran yüzde 56’ya geriliyor. Stresli olsa bile kendini mutlu sayanların oranı sadece yüzde 13.

Siyasette her şey toplumun mutluluğu için yapılıyorsa, araştırmaya değmez mi?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.