Dolar 32,5289
Euro 34,8049
Altın 2.431,63
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

Ertürk: Esnaf yaz günü iş yapamazken kışın gelmesinden korkuyor

Ertürk: Esnaf yaz günü iş yapamazken kışın gelmesinden korkuyor
Aksaray Anadolu AŞ
5 Eylül 2022 12:39

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Merkez İlçe Başkanı Talat Karaağaç ve beraberindeki heyet ile Merkez’de esnaf ziyareti yaparak gelen zamları değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Merkez İlçe Başkanı Talat Karaağaç ve beraberindeki heyet ile Merkez’de esnaf ziyareti yaparak gelen zamları değerlendirdi.

Merkez ilçede öğlen saatlerinde başladıkları gezide yüzden fazla esnaf ile yüz yüze görüşen Ertürk sadece iki iş yerinde müşteri bulunduğunu belirterek “Esnaf yaz günü iş yapamazken kışın gelmesinden korkuyor” dedi.

Önceki günlerde doğalgaza ve elektriğe gelen zamlar nedeniyle esnafın önümüzdeki kış kepenk kapatma seviyesine geleceğine dikkat çeken Ertürk “Yaklaşık 4-5 Saatlik bir esnaf ziyareti yaptık. Esnafımızı dinledik, dertleştik” diyerek “Aksaray’ın hangi caddesine, sokağına, köyüne giderseniz gidin sorunlarımız ortak. Esnafın derdi aynı. Esnaf, yılın 12 ayını besleyen yaz ayını, maalesef vasat geçirmiş durumda” dedi.

İş yerine giderek sohbet ettiğimiz 100’den fazla esnafın içerisinde ben sadece iki dükkânda müşteriye rastladım, geri kalan dükkanlarda bu ayda yazın en yoğun mevsiminde dükkanlarda maalesef müşteriye rastlamadık” diyen Ertürk “Elektriğe, doğalgaza gelen ve henüz faturalara yansımamış olan zam esnafın moralini ciddi bir şekilde bozmuş durumda. Kiminle konuştuysak kışın gelmesi nedeniyle kaygılı. Esnaf ‘Yaz böyleyse, bu kış nasıl olacak?’ diye kara kara düşünüyor! Esnafımız endişeli, önümüzdeki kışı kepenk kapatmadan nasıl geçiririz, nasıl atlarız çabası içerisinde. Ülkeyi yönetenler, ekonomiyi elinde tutanlar, sorumluluk mevkiinde olanlar o faiz düşürme, yükseltme inadından bir önce vazgeçip gelip bu esnafın halini görmek zorunda” uyarısında bulundu.

“BU SORUN ÇÖZÜLMEZSE SARILAMAYACAK HASARLARA YOL AÇACAK”

Esnafın mevcut sorunlarına çözüm bulunamaması halinde ülkede daha derin yaralar açılacağını söyleyen Ertürk “Esnaf ülkeyi ayakta tutan ana kolondur. Ülkemizdeki iki buçuk milyon esnaf ülkemizin vergi veren, ülkemize gelir sağlayan kuruluşlarıdır. Eğer esnafımızın bu sıkıntılarına kulak verilmezse, bu sıkıntılara karşı önlem alınmazsa ve bu kış, bu karamsar tabloda geçerse gerçekten de esnafımızın hali nice olur.  Ülkemizin hali nice olur ve sarılamayacak hasarlara yol açar. Yalvarıyoruz artık hükümete; vergi aldığın, senin maaşını ödeyen bu esnafın derdine dön bir bak. En azından kışın bu esnafın rahat geçinebilmesi için destek mi vereceksiniz, vergi indirimi mi yapacaksınız, sigorta pirimi indirimi mi yapacaksınız, Bağ-Kur primini mi erteleyeceksiniz? Ne yapıyorsanız yapın, esnaf artık üzerine yüklediğiniz bu yükü taşıyamaz halde. Durum bu kadar vahim… Siyaset yapmak için söylemiyorum günlerdir, aylardır, yıllardır sokaklarda olan, esnafı dinleyen, sorunları yerinde gören bir vatandaş olarak söylüyorum; esnafımız artık bu yükü taşıyamıyor” ifadelerini kullandı.

“İLK DEFA BU YIL PİŞMAN OLDUM”

Ziyaretten Ertürk ile görüşen ve yurt dışından kesin dönüşünden ilk defa bu yıl pişman olduğunu söyleyen bir esnaf ise “Dokuzuncu ayın sonunda daha zorlu olacak. Halk için de esnaflar için de kötü bir durum. Allah yardımcımız olsun. Türkiye’miz böyle giderse herkes için çok üzücü bir durum olur. Ben önceden yurt dışında kalıyordum, kardeşlerimin hepsi yurt dışında, ben ilk defa bu sene Türkiye’ye geldiğime pişman oldum.  2011 yılında döndüm Türkiye’ye ama gerçekten pişman oldum” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.