Dolar 32,4191
Euro 34,4513
Altın 2.489,43
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 21°C
Cts 20°C

Ertürk: Kimse CHP’ye vatanseverlik dersi veremez!

Ertürk: Kimse CHP’ye vatanseverlik dersi veremez!
Aksaray Anadolu AŞ
12 Eylül 2022 15:31

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, “Birileri Cumhuriyet Halk Partisi’ne vatanseverlik dersi vermeye çalışıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Amerikan Büyük Elçiliğinde kurulan bir siyasi parti değil, Kurtuluş savaşında kurulan siyasi bir partiye asla kimse milliyetçilik ders vermez ve haddi de değildir” dedi.

Aksaray’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 99’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle Aksaray il örgütü tarafından tören 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlendi. Programa, CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk,Merkez İlçe Başkanı Talat Karaağaç ,Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik ,Belde başkanları ve partililer katıldı.

Program CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk’ün Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, 99’uncu yılını kutlayan bu aile doğmadan savaş kazandı. 1923’te kuruldu ve öncesinde savaş kazandı. 10 yaşında tün dünyaya örnek olacak devrimler yaptı. 23 yaşında kansız bir şekilde demokrasiye geçiş yaptı. 27 yaşında davulla zurnayla iktidarını halkın isteğiyle başka bir partiye devretmiştir. 38-39 yaşlarında 2 kanlı darbeyi bastırdı İsmet Paşanın devlet adamlığı sayesinde. Meclisin silahlarla çevrildiği bir ortamda ya cesedimi çiğnersiniz, ya da kışlanıza göre adam gibi askerliğinizi yaparsın demiştir. 50 yaşında Amerika’nın haşhaş ekime karşı büyük bir meydan okudu ve yasağa karşı meydan okudu. 51 yaşında Kıbrıs’ı kazandı Cumhuriyet Halk Partisi. Kazanılan son toprak parçası 51 yaşında Cumhuriyet Halk Partisine nasip oldu. Kaybedilen son toprak parçası kime nasip oldu bugün ki sözde milli yereli vatan sevdası diye kendisini allayıp pullayan ,sıkıyı yiyince Süleyman Şah türbesini alıp kaçan bu iktidara nasip oldu.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİ YAŞAYACAK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞAYACAK’

57 yaşından askerler tarafından kapatıldı ve o darbeye karşı da büyük bir şanla şerefle diretti ,12 Eylül darbesine karşıda büyük bir meydan okudu. 69 yaşında yeniden açıldı. 76 yaşında millet iradesiyle parlamento dışında kaldı ve Cumhuriyet Halk Partisinin önemini tüm Türkiye o dönem gördü ve yaşadı. 80 yaşında Amerika’nın Doğuyu kan gölüne çevirecek tezkeresine karşı büyük direniş ortaya koydu, sayısal bir çoğunluğu yoktu ama meclis tezkerenin geri çekilmesinde büyük rol oynamıştır. Ondan sonra zor günler başladı. Demokrasimiz büyük bir tehlike altına girdi ve 2019 yılında yani 96 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi kazandığı seçim zaferinde demokrasi umutlarımızı yeniden yeşertti. 2023 yılında ve 100’üncü yaşında Türkiye Cumhuriyetini yeniden hak ettiği yere getirecektir.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN YAPTIKLARI DA ORTADA, AK PARTİNİN SATTIKLARI DA ORTADA’

Cumhuriyet Halk Partisinin bir çivi dahi çakmadı diyenlere kulak asmayın diyerek Cumhuriyet Halk Partisinin yapmış olduğu icraatları sayfa sayfa göstererek, onların kendilerini icracı olarak gösterip iktidar zamanında nasıl sattıklarını belgeleri buradadır. Günümüzde Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden bir milliyetçilik rüzgârı estirilmeye çalışıyor. 99 yıllık bir partiyiz ve 99 yılımızın her bir anıyla gurur duyan tek partiyiz. Bu da bizim için geleceğe taşıyacağız en önemli mirastır.

‘AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİNDE KURULAN PARTİ,KURTULUŞ SAVAŞI MEYDANLARINDA KURULMUŞ BİR PARTİYE MİLLİYETÇİLİK DERSİ VEREMEZ’

Birileri bizlere vatanseverlik dersi veremeye çalışıyor. Amerikan Büyük Elçiliğinde kurulan bir siyasi parti değil, Kurtuluş savaşında kurulan siyasi bir partiye asla kimse milliyetçilik ders vermez haddine de değil haddi de değildir. FETÖ’nün masasından kalkıp Osla’da Öcalan’ın masasına oturanlar, Osla’da Öcalan’ın masasında kalkıp Dolmabahçe başka bir masaya oturanlar geçmişi tertemiz bu partiye milliyetçilik dersi veremez. 99 yıllık bu partinin önemli kırmızı çizgileri var. Bu vatan bizim için kırmızı çizgidir. Misakı milli sınırları bizim için kırmızı çizgidir. Türkiye Cumhuriyeti ve onun kazanımları, şanlı bayrağımızı, Kuvayı milli ruhumuz bizim için kırmızı çizgidir. Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, Mustafa Kemal Atatürk yaşayacak, Türkiye Cumhuriyeti yaşayacak” diyerek” sözlerini tamamladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.