Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ertürk: Soruşturma başlattınız, sorumluları buldunuz mu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’e sordu; Soruşturma başlattınız, sorumluları buldunuz mu?

Ertürk: Soruşturma başlattınız, sorumluları buldunuz mu?
Aksaray Anadolu AŞ
15 Kasım 2021 16:59

Gazeteci Nevşin Mengü’nün Aksaray Üniversitesi’nde görevli Zuhal Atalay isimli akademisyenin doçentlik belgesinin sahte olduğunu ortaya çıkarması üzerine Aksaray Üniversitesi önceki ay Zuhal Atalay’ın atamasının iptal edildiğini duyurmuş, ardından da hukuki süreç başlatılmıştı.

Doçentlik belgesinin sahte olduğu ortaya çıkan Zehra Zuhal Atalay Laçin, dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlarından gözaltına alınmış ve Aksaray Üniversitesi ile ilişiği kesilmişti.

Aksaray Üniversitesi’nde yaşanan ve ülke gündemine girerek taşra üniversitelerinde yaşanan torpil ve hukuksuz atamaları da göz önüne seren olayla ilgili CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk yazılı bir açıklama yaparak “sahte doçent” olayının sorumlularının bulunup bulunmadığını sordu.

“Kişiye özel kadro açıldığı iddiaları ortadayken böyle bir hata nasıl yapılabilir” diyen Ertürk “Aksaray Üniversitesi ile ilgili kamuoyunda kişiye özel kadro iddiaları tartışılırken böyle bir hatanın yapılmasını anlayamıyoruz. Sahte Doçent’in referansı kimdir, referansı olmayanların Aksaray Üniversitesi’nde akademisyen olamayacağını kamuoyuna yansıyanlardan biliyoruz” dedi.

“NASIL FARK EDEMEZSİNİZ?”

Gazeteci Nevşin Mengü’nün; sahte belge ile akademisyenlik yaptığını gündeme getirdiği kişi ile ilgili bilgileri paylaşmasının ardından konunun ortaya çıktığını hatırlatan Ertürk Rektör Şahin’e “En son ülke gündemine düşen ve Aksaray Üniversitesi tarihine bir kara leke olarak geçecek olan sahte Doçent diploması ile Aksaray Üniversitesi’ne aldığınız Zehra Zuhal Atalay Laçin’in referansı kimdir? Sahte diploma ile aldığınız öğretim üyesi Zehra Zuhal Atalay Laçin’in işlemleri yapılırken uyguladığınız evrak prosedürlerinde nasıl oluyor da bu hanımefendinin belgelerinin, tezinin sahte olduğunu fark edemiyorsunuz? ASÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne tepeden inme bir şekilde sahte diploma ile aldığınız öğretim üyesi Zehra Zuhal Atalay Laçin için referans olanlar sizlere daha önce kimleri Aksaray Üniversitesi’ne almanız için referans olmanız konusunda öneride bulundu ve bu yöntemlerle Aksaray Üniversitesi’ne kaç akademisyen ataması yaptınız?” sorularını yöneltti.

“NEYE GÖRE İŞLEM YAPIP KADROYA ALIYORSUNUZ?”

“Allah’tan bir gazeteci bu konuyu ortaya çıkardı da sizler üzerinizden bu skandalı ata bilmek için elinizi çabuk tuttunuz” diyen Ertürk “Aksaray kamuoyu olarak biz merak ediyoruz. Yaptığınız işleri böyle mi yapıyorsunuz? Aksaray Üniversitesi’ne akademisyen ve personel alımında kimleri referans alıp, neye göre işlem yapıp, akademisyen ve personel kadrosuna kimleri nasıl alıyorsunuz. Hadi bir kişi bu şekilde ortaya çıktı, Aksaray Üniversitesi’nde bu yöntemlerle aldığınız eksik evrak ve sahte diplomalı kaç personeliniz bulunmaktadır? Aksaray halkının büyük umutları ve kaynakları ile kurulan Aksaray Üniversitesi’nin yaptığı bilimsel ve akademik çalışmalarla ülke gündemini meşgul etmesi gerekirken, maalesef uzun yıllardır sürekli farklı alanlarda yaşanan skandallarla gündeme gelmesi hakkında Aksaray Üniversitesi Rektörü ne düşünmektedir? Çok merak ediyoruz!” açıklamasında bulundu.

“KONUYU TBMM’DE DE TAKİP EDECEĞİZ!”

Ertürk konunun TBMM’de de CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya tarafından soru önergesi halinde Meclis’e taşınacağını ve takibini gerçekleştireceklerini kaydederek “ASÜ Rektörü Yusuf Şahin Bey’in cevaplaması gereken sorulardan biri de Sahte Doçent’in atamasını gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmadığı konusudur” ifadelerini kulladı.. (Haber Bülteni)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.