Dolar 32,5224
Euro 34,9382
Altın 2.439,31
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Ertürk TBMM’den seslendi: Ankara, Aksaray’ın sorunlarına sağır!

Ertürk TBMM’den seslendi: Ankara, Aksaray’ın sorunlarına sağır!
Aksaray Anadolu AŞ
5 Nisan 2022 20:11

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Aksaray’a yıllardır söz verilip yapılmayan sorunları meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Aksaray’a yıllardır söz verilip yapılmayan sorunları meclis gündemine taşıdı. Konuşmasına Aksaray’ın tarihi eserlerini ve doğal güzelliklerini anlatarak başlayan Ertürk devamında 25 yıl önce temeli atılan hava alanının hayvan ağılı olarak kullanıldığını, 20 yıldır söz verilen tren yolunun yerinde yeller estiğini, yeraltı sularının çekilmesinden dolayı Tuz Gölü Havzası’nda obruklar oluştuğunu ve yeraltı su sorununu çözecek Kızılırmak suyunun bir türlü Aksaray’a getirilmediğini, musluklardan içilebilir bir su akmadığını, şehrin temiz bir içme suyuna hasret kaldığını, insanların sağlığını emanet ettiği hastanenin, sanayinin ve çöp arıtma tesisinin içine yapıldığını, ölüm yoluna dönen Ortaköy yolunun 10 yıldır yapılamadığını dile getirdi. Ertürk, “Aksaray AK Parti hükümetine hep yüzde 75 oy verdi, AK Parti hükümeti Aksaray’a sadece boş vaatler verdi” dedi.

HÜKÜMETE TEMSİLİ BORÇ SENEDİ DÜZENLEDİ

İL Başkanı Ertürk AK Parti’nin Aksaray’a verip tutmadığı sözlere istinaden Gençlik Kolları tarafından hazırlanıp düzenlenen temsili borç senedini kamuoyuyla paylaştı.

“Düzenlenen senedin borçlusu başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Partili tüm bakanlar, 20 yıldır Aksaray’da görev yapan tüm milletvekilleri ve belediye başkanlarıdır, alacaklısı ise her seçim kandırılan Aksaray halkıdır” diyen Ertürk “Bu senete ait olan borcun konusu Aksaray’ın kaybolan 20 yılıdır. Önümüzde 1 yıl kadar bir zaman var, Aksaraylıya olan borcunuzu ödeyin, ödemezseniz Aksaray halkı sandık yoluyla alacağını tahsil edecektir” diye konuştu. CHP iktidarında bu borca konu hizmetleri Aksaray’a getireceklerini söyleyen Ertürk, Aksaray halkının Ak Parti’ye keseceği faturanın ağır olacağını dile getirdi.

TBMM’DE İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk TBMM tarihinde bir ilki hayata geçirerek ulusal yayın kuruluşlarının katıldığı basın toplantısını parlamento binasında gerçekleştirdi.

Aksaray’ın sorunlarını CHP’li milletvekillerinin Aksaray ziyaretleri ile TBMM Genel Kuruluna taşıyan İl Başkanı Ertürk, bu kez sorunları Ankara’ya giderek parlamento binasında bizzat kendi dile getirdi. Afyon Milletvekili Burcu Köksal’ın desteği ile Başkent’te Türkiye Büyük Millet Meclisi Binasında yapılan basın açıklamasında, Aksaray’ın yıllardır çözülemeyen sorunları dile getirilerek iktidar partisinin verdiği sözler hatırlatıldı.

“CUMHURBAŞKANINA MEKTUP YAZDIK UMURSAMADILAR”

Aksaray’da yıllardır iktidar partisinin yüksek oy almasına rağmen her seçimde verdiği sözleri tutmadığını hatırlatan İl Başkanı Ertürk “Aksaraylının sorunlarını bağırdık duymadılar feryat ettik dinlemediler, cumhurbaşkanına mektup yazdık, umursamadılar. Bizde Ankara’nın Aksaray’a sağır olduğu kanaati oluştu” diye konuştu.

KÜRSÜYE OYUNCAK TREN VE UÇAKLA ÇIKTI

Kentte yaşanan sorunları fotoğraflarıyla birlikte anlatan Ertürk, hava alanının 1998 Yılında temelinin atıldığını, tren yolunun 2004 yılından beri söz verildiğini ve geçen yıl ağustos ayında göstermelik bir ihaleye çıkıldığını; ancak alanda hiçbir çalışmanın yapılmadığını tespit ettiklerini söyleyerek yanında getirdiği maket uçak ve treni TBMM müzesine hediye etmek istediğini ifade etti.

Ertürk “Bu maketleri yıllarca söz verilip yapılmayan, uçamayan uçak ve gelmeyen trenimizi temsilen siyasette verilip de tutulmayan sözlerin ibret vesikası olsun diye getirdim. Meclis müzesine kaldırılsın ki sözünü tutmaya tüm siyasetçiler için ibret vesikası olsun” ifadelerini kullandı.

KAYIP MİLLETVEKİLLERİNİ ARADILAR

Aksaray Örgütü’nün, katıldığı basın toplantısında gösterilen “Aksaraylı kayıp milletvekillerini arıyor” dövizleri dikkat çekti. Aksaray’dan seçilerek kent ile ilgili verilen sözlerin yerine getirilmesi için çalışmada bulunmayan milletvekillerini “kayıp” olarak niteleyen İl Başkanı Ertürk, Aksaray’dan seçilen iktidar milletvekillerinden birinin de meclise hiç uğramadığını hatırlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.