Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 20°C

Eski Sanayi Sitesi’ndeki yapıların yüzde 85’inin yıkımı gerçekleştirildi

Eski Sanayi Sitesi’ndeki yapıların yüzde 85’inin yıkımı gerçekleştirildi
Aksaray Anadolu AŞ
3 Ocak 2024 10:25

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sanayi sitesini Aksaray ticaret ve sanayi merkezi (ASTİM)’e taşınmasını sağladıktan sonra, boş ve âtıl vaziyette kalan eski sanayi sitesindeki yıkım işlemlerinin yüzde 85’i tamamlandı.

Eski sanayi sitesinde bulunan 122 Bin metrekare inşaat taban alandaki yapıların yüzde 85’inin yıkımı tamamlandı. Gönüllülük esasına dayanılarak esnafla uzlaşma sağlanarak yıkımların gerçekleştirildiği eski sanayi sitesi yerleşkesinde, 1563 adet Yapı bina ve müştemilat bulunuyordu. Burada yapılan yıkım çalışmaları ile Bin 200’ü aşkın yapının yıkımı başarıyla yapıldı.

Şehrin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerini son 5 yılda gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Eski Sanayi Sitesi’nde uygulanacak proje ile buranın bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ‘YAPILAMAZ, GİRİLEMEZ’ DENİLEN ALANLARA GİRDİK

Aksaray’da Hamidiye Mahallesi başta olmak üzere kentsel dönüşümle modern kent kimliğine yakışmayan yapıları ortadan kaldırmak için çalışmalar yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şu açıklamalarda bulundu:

“Son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşanan doğal afetler tedbir alma ile beraber modern yapılaşmayı zorunlu hale getirdi. Biz de şehrimizde risk teşkil eden yapıları kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkarak yerlerine modern, kullanışlı ve sağlam binalar yapmak için projeler ürettik. Bu çalışmaları büyük bir gayret ve özveri içerisinde yaparken hak sahipleriyle birlikte de istişare içerisinde bulunuyoruz. Kentimize yakışır binalar, şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun..”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.