Dolar 32,3109
Euro 35,0805
Altın 2.279,41
BİST 8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Eskil Belediye Başkanı Belgemen’den Aksaray sitemi

Eskil Belediye Başkanı Belgemen’den Aksaray sitemi
Aksaray Anadolu AŞ
19 Aralık 2021 00:13

Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, Aksaray Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın buluşmalarında Aksaray’a sitem etti.

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti’nde basın buluşmalarına konuk olan Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, hizmetlerini ve projelerini sıralayıp bilgiler vermenin yanı sıra Aksaray’a da sitem etti.

Halk arasında genelde Eskil ticaretini daha çok Konya ile görüyor düşüncelerine karşılık Eskil’e bekledikleri yaklaşımı göremediklerini belirten Başkan Belgemen, “Tarımsal ve hayvansal potansiyeli yüksek bir iliz. Yüz bin büyükbaş ve iki yüz bin küçük baş hayvanımız var. Mısır, buğday, arpa ve pancar ürünleri muhtevası yönüninden aranılan değerlere sahip olması nedeni ile Konya’nın tüccarları tarafından tercih ediliyor. Gönül istiyor ki Aksaraylı hemşehrilerimiz gelsinler bizim bu hububata talip olup dünyaya pazarlasınlar. Ama hiç biri gelmiyor. Biz de mecburen Konya ile ticaret yapıyoruz. Aynı şekilde kesimhane yapmak istiyoruz, Aksaray’dan bazı akıllılar yapma biz keselim ne gerek var gibi düşüncelerine katılmıyorum. Şimdi buradan çağrıda bulunuyorum. İş insanları Aksaray’dan Eskil’e gelsin ben tüm alt yapılarını yapacağım kesimhane yapsınlar çalıştırsınlar.” dedi.

Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, Tuz Gölü karşılama ve seyir teraslarının yanı sıra göçebe çadırlarından oluşan bir oba kurduklarını ve Korelilerle anlaşıp önümüzdeki Nisan veya Mayıs ayı itibari ile çalıştırmaya başlayacaklarını ifade etti. (Cemiyet Basın)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.