Dolar 32,3844
Euro 34,7287
Altın 2.432,75
BİST 9.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Eskil’de Tarım Meslek Lisesi açılıyor

Eskil’de Tarım Meslek Lisesi açılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
6 Temmuz 2022 21:49

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Tarım Hayvancılık ve Laboratuvar Hizmetleri alanında Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Tarım Hayvancılık ve Laboratuvar Hizmetleri alanında Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; beraberinde Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ile birlikte yaptığı açıklamasında; tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için Eskil İlçesinde Tarım Lisesi açılacağını söyledi.

Hızla değişen teknolojik gelişmeler ışığında mesleki ve teknik eğitim kalitesinin artırılması adına, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü çatısı altında eğitimi verilen 47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilcileri, bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapıldığına dikkat çeken Vali Hamza Aydoğdu;

“Dünya ciddi bir pandemi süreci geçirdi. Bu süreçten sonra tarım ve gıda sektörü çok öne çıktı. Dünya tarım ve gıda ile ilgili çok farklı öncelikli adımlar atması lazım Aksaray da tarımsal üretimde 2021 verilerine göre üretimde 3. Sıradan 2. Sıraya yükseldi. Bizim tarımsal anlamda en önemli ilçemiz Eskil bu ilçemizde Tarım Meslek Lisesi alanında bölümlerimizi açıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda bütün altyapı çalışmalarını bitirdi. Tarım Meslek Liselerine gelen çocuklarımızı lise 1 den başlayarak teorik bilgilerin yanında pratik ve alan tecrübesi olan, işletme tecrübesi olan bireyler olarak yetiştireceğiz. Bu liselerden mezun oldukları anda hemen iş sahibi olacaklar.” dedi.

-Tarım Lisesi alanları ile 2022-3023 eğitim öğretim döneminde açılacak

Aksaray’ın 7 ilçesinden 3’üne OSB açan bir il olduğunu kaydeden Vali Aydoğdu Sera OSB için altyapı çalışmaları devam ettiğini Tarım Meslek Liselerinin bu anlamda daha ön plana çıktığını söyledi.

Bakanlıklar arasında imzalanan protokol kapsamında Tarım Orman Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün Aksaray’da bütün altyapı çalışmalarını tamamlayarak 2022-2023 eğitim dönemine Tarım Lisesini açacağını ifade eden Vali Aydoğdu; “Yetişmiş elemana ihtiyacı olan Aksaray’da teorik ve alan hâkimiyeti olan öğrencilerin yetişmelerini sağlayacağız. Kısa sürede iş bulmalarına olanak sağlamış olacağız. Hem öğrencilerimiz hem velilerimiz bu okulları tercih etmeye davet ediyoruz” dedi.. (haberaksaray.com / Gökhan Turgut)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.