Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Evren Dinçer’in karnesi belli oldu: Aday gösterilecek mi?

Evren Dinçer’in karnesi belli oldu: Aday gösterilecek mi?
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ocak 2024 18:47

2024 seçimleri öncesinde “Bir vaat denetleme platformu” olarak yayın hayatına başlayan “nededineyapti.com” adlı internet sitesi Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in 2019’da verdiği vaatleri yerine getirip getirmediğini ele aldı. Verilen sözlerin ne kadarının tutulup tutulmadığı gözler önüne serildi.

‘Ne Dedi Ne Yaptı’ adlı internet sitesi Türkiye genelindeki tüm belediye başkanlarının 2019 yılında taahhüt ettikleri projelerin yapılıp yapılmadıklarını kontrol ederek elde ettikleri sonuçları “nededineyapti.com” adlı internet sitesinde yayınlamaya başladı. O veriler arasında Aksaray’da yer aldı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer aday gösterecek mi? 23 projenin 13’ü kalmış

2024 seçimleri öncesinde “Bir vaat denetleme platformu” olarak yayın hayatına başlayan “nededineyapti.com” adlı internet sitesi Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vaatlerini sıralayarak bu vaatleri yapıp yapmadığını ele aldı. Bu çalışma ile verilen sözlerin ne kadarının tutulup tutulmadığı gözler önüne serildi.

KAÇ PROJE VAAT ETTİ?

Aksaray Belediye Başkanı Dinçer, 2019’da 23 proje vaat ederek seçimleri kazanmış. Ancak Dinçer, vaat ettiği 23 projeden sadece 10 projesini hayata geçirebilmiş. Dinçer’in 6 projesi yarım kalırken, 7 projesine ise hiç başlayamamış.

NELER YAPILMADI ?

Başkan Dinçer’in şehirde motor sporları için özel parkur yapılması, e-spor klüplerine destek projeleri yapılmayan vaatler arasında. Yine hasta nakil ve doğum ambulansı, okullar hayat olsun projesi, mobilyacılar sitesi, fuar alanı ve kongre merkezi, robotik otopark gibi vaatlerin yerine getirilmediği söz konusun internet sitesinde yer alıyor.

NELER YARIM KALDI ?

TOKİ semt pazarı, hasta konukevi, yeni hastane bölgesinde külliye projesi, yeni belediye binası, dar gelirlilere TOKİ projesi ve kentsel dönüşüm gibi vaatler ise yarım kalmış durumda.

BAŞKAN NE YAPTI! ?

Bisiklet istasyonları, cami temizleme ekibi, anında çözüm hizmeti, engelsiz parklar, sıfır atık projesi, bedir muhtar külliyesi gençlik aktivite merkezi, kadın aktivite merkezi, taziye evleri, şehir giriş çıkışları düzenlemesi gibi projelerin ise hayata geçirildiği söz konusu internet sitesinde yayımlandı.

blank

‘Ne Dedi Ne Yaptı’ Hakkında

‘Ne Dedi Ne Yaptı’ adlı internet sitesinde “Biz Kimiz?” bölümünde yer alan açıklama şöyle:

‘Ne Dedi Ne Yaptı’ projesi, nededineyapti.com web adresi üzerinden katılımcı demokrasiyi desteklemek ve güçlendirmek amacıyla oluşturulmuş bir sivil inisiyatif projesidir. Türk toplumunda demokratik olgunluğu güçlendirmek maksadıyla hareket eden projenin sınırları yerel yönetimler odaklı çizilmiştir. Türkiye’deki bütün belediye başkanlarının 31 Mart 2019 tarihli Mahalli Seçimlere giderken seçilebilmek adına vatandaşa sundukları vaatleri listeler ve metodolojik bir taramanın sonucu olarak bu sözlerin tutulup tutulmadığını kamuoyuyla paylaşır.

Herhangi bir siyasi partiyle iltisak kabul etmeyen proje, her politik müessese ve mensubuna eşit mesafede konumlanır. Subjektif yorumlara yer verilmeyen, tamamen objektif ve somut delile dayalı çalışma prensibi ile inşa edilen çatı altında düşün insanı, bilim insanı, yurttaş veya politikacının propaganda hakkı ve fikir beyanına da bir pencere açar.

Politik bir menfaat gütmeyen proje, nitelik ve maksadını özetle ‘Vaat Denetleme Platformu’ şekliyle mottosuna yansıtır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.