Dolar 32,5689
Euro 34,9306
Altın 2.426,05
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Facebook’ta Siyasi Reklamları Engellemek Artık Mümkün

Sosyal medya platformları, pek çok kullanıcı için gündemi takip edebilmenin en pratik yolu. Onlarca farklı kaynaktan bilgiye aynı anda ulaşabilme …

Facebook’ta Siyasi Reklamları Engellemek Artık Mümkün
Aksaray Anadolu AŞ
6 Mart 2021 14:00

Sosyal medya platformları, pek çok kullanıcı için gündemi takip edebilmenin en pratik yolu. Onlarca farklı kaynaktan bilgiye aynı anda ulaşabilme imkanı ve fikirleri ‘özgürce’ ifade ederek gündeme dahil olabilme fırsatı sunan sosyal medya platformları, ne yazık ki aynı zamanda bu konuda en büyük kutuplaşmaların ortaya çıktığı yer olabiliyor.

Facebook da bu konuda önemli bir karara imza atarak kullanıcılarına bu türden siyasi içeriklerin önlerine çıkmalarını engelleyebilmelerine olanak sağlayan yeni bir özelliğini kullanıma sundu. Daha önce ABD’de başkanlık seçimleri döneminde kullanılan bu özellik, şimdi dünya genelinde 90’dan fazla bölgede kullanıma sunulmuş durumda.

Yeni özellik ile kullanıcılar, siyasi içerikli reklamları engelleyebilecek:

blank

Facebook’un ABD başkanlık seçimleri uygulamasından sonra dünya genelinde de kullanıma sunduğu bu yeni özellik, şu an için yalnızca siyasi içeriğe sahip reklamların engellenmesine yönelik olarak çalışıyor. Gelecekte daha büyük bir eleme ile doğrudan diğer kullanıcılardan gelen benzer içeriklerin engellenip engellenemeyeceğine dair henüz bir gündem olmasa da, bunun bile oldukça önemli bir adım olduğunu söylemek mümkün.

Facebook, bu adımının arkasındaki sebebin ise kullanıcılarından aldığı geri dönüş olduğunu ifade ediyor. Facebook’a göre tüm dünya genelinde kullanıcıların büyük çoğunluğu siyasi içerik barındıran reklamları ‘daha az görmek istemişler’. Bu geri dönüşü değerlendiren Facebook da kullanıcılarına bu özgürlüğü sağlama kararı almış.

Özelliğin kullanıma sunulmasıyla birlikte sosyal medya platformlarında kolayca oluşabilen kutuplaşma ortamının ve hakaret içerikli tartışmaların az da olsa düşüşe geçmesi bekleniyor. Fakat bu özellik aynı zamanda akıllara yalnızca kendi görüşünden kaynaklarla beslenen kişilerin farklı bakış açıları sunan içeriklere daha az rastlaması ihtimalini de getirdiği için düşündürücü bir yanı da yok değil. Özelliğin nasıl bir etki yaratacağını, önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.