Dolar 32,5118
Euro 34,9465
Altın 2.435,40
BİST 9.787,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Foça’da Gezilecek Birbirinden Muhteşem Mekanlar

Foça’da Gezilecek Birbirinden Muhteşem Mekanlar
Aksaray Anadolu AŞ
5 Ekim 2021 11:53

Foça gezisinde doğa, tarih ve kültüre doymak için gereken her şeyi bulabilirsiniz. Anadolu’da kurulan en eski deniz kolonilerinden biri olan şehrin binlerce yıla dayanan tarihi ilçeyi kültür mozaiğinin en değerli parçalarından biri haline getiriyor. Beş Kapılar Kalesi, Athena Tapınağı, Kybele Açık Hava Tapınağı ve Şeytan Hamamı gibi yapılar ilçede mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında. Gün batımını sevenler ise ilçenin sembolü haline gelmiş olan yel değirmenlerine çıkarak muhteşem fotoğraflar çekebilir. Deniz, güneş ve kum üçlüsüne gönül verenler ise Foça’nın yeşille buluşan bakir koylarının tadını çıkarabilir. Tamamen farklı bir deneyim arayanlar ise Foça’ya yakın olan adalara düzenlenen tekne turlarına katılabilir. Tüm bunlar ve daha fazlası için Foça otelleri arasında gezip kendinize en uygun olanını seçerek harika bir tatil yapabilirsiniz. 

Foça’da Konaklayabileceğiniz Otel Konseptleri

Foça’da yapacağınız konaklamada modern binalar içerisinde yer alan otelleri ya da Eski Foça otelleri arasında beldenin doğasını ve tarihini yansıtan Foça butik otelleri tercih edebilirsiniz. Eğer otel konseptlerini karşılaştırmak istiyorsanız neredekal.com’daki arama özelliklerinden faydalanarak tesisler arasında kolayca tercih yapabilirsiniz. Foça otelleri arasında mütevazi ve sıcakkanlı hizmet anlayışlarıyla öne çıkan aile işletmelerinin yanı sıra daha lüks çizgide hizmet kalitesi sunan tesisler de bulunuyor. Bu anlamda ilçede yapacağınız konaklamada belirleyici olan unsur sizin ihtiyaçlarınız, beklentileriniz ve elbette bütçeniz. Genel anlamda Foça’da hem butik hem de yıldızlı oteller arasında her bütçeye uygun seçenekler bulmak mümkün. Eğer bütçe sizin için önemliyse erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak çok daha uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz. 

Foça ve Yöresine Özgü Lezzetler

Foça deniz ürünlerini sevenler için bulunmaz bir nimet. Denizaltı canlılığın çok yüksek olması onlarca çeşit balığı ve deniz kabuklusunu sofralara taşıyor. Ege’ye özgü yöntemlerle pişirilen bu mahsüller Ege’nin kendine has salata ve ot yemekleriyle taçlanıyor. Foça’ya gitmişken kaçırmamanız gereken sebze yemeklerinin başını ise enginar çekiyor. Enginar mevsiminde hemen her restoranda bulabileceğiniz şifa deposu sebze Foça’nın imza lezzetleri arasında yer alıyor. Foça’yı geleneksel Ege kültüründen ayıran bir diğer özelliği ise yoğurt ve sarımsağın kullanıldığı mezelerin daha yaygın olması. Değişik otlar katılan bu mezeler tatil sofralarının en lezzetli yardımcı yemekleri arasında yer alıyor. Son olarak eğer şarap seviyorsanız beldenin butik şaraplarını mutlaka denemelisiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.