Dolar 32,6004
Euro 34,8280
Altın 2.491,99
BİST 9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 29°C

Futboldaki genç yetenekleri ASÜ’lüler tespit edecek

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu, hareketli yaşamı desteklemek, 6-10 yaş grubu arasında sporu yaygınlaştırmak ve futbol alanında yeni yetenekleri tespit etmek amacıyla bir program organize etti. Gıda üreticisi Ülker’in sponsorluğundaki organizasyonu Aksaray’da, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) yürütecek..

Futboldaki genç yetenekleri ASÜ’lüler tespit edecek
Aksaray Anadolu AŞ
17 Kasım 2015 12:06

Organizasyon kapsamında ASÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, şehirde belirlenen 12 ilkokulda denge, koordinasyon ve algı geliştirmeye yönelik egzersizler ve sportif eğitimler verecek.

Okullarda, futbola yeteneği olduğu düşünülen öğrenciler İstanbul’daki kamplara götürülecek ve Türkiye, futbol alanında yeni yeteneklere sahip olacak. İlgili proje kapsamında, belirlenen okullardaki sportif eğitimlerin verilebilmesi için gerekli olan spor malzemeleri, ASÜ’de düzenlenen bir törenle okul yöneticilerine teslim edildi. Futbol topu, şapka ve merdivenden oluşan setlerin dağıtım töreninde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hareketsizlik ve obeziteyle mücadele konusuna önem verdiklerini ve bu kapsamda gerek etkinlik gerçekleştirme, gerekse düzenlenen etkinliklere katkı sunma noktasında üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Proje koordinatörü BESYO Öğretim Görevlisi Fikret Dursun Can ise, projeyle Türkiye genelinde 38 bin kişiye sporun götürüleceğini belirtti.

Organizasyon öncesinde gerekli olan eğitimleri ve sınavları başarıyla tamamlayan ASÜ BESYO’lu öğrenciler, kısa süre sonra minik öğrencilere eğitim vermeye başlayacak. Tören, yapılan konuşmaların ardından ilgili spor setlerinin okulların yöneticilerine dağıtılmasıyla sona erdi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz da katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.