Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 26°C

GBS, nitelikli verilere erişimi kolaylaştıracak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile imzaladıkları protokolle, akademisyenlerin Girişimci Bilgi Sistemi’ndeki (GBS) verilere erişiminin kolaylaşacağını söyledi.

GBS, nitelikli verilere erişimi kolaylaştıracak
Aksaray Anadolu AŞ
5 Ekim 2021 11:29

ASÜ ile Bakanlık arasında “Girişimci Bilgi Sistemi Verileri Kapsamında Yapılacak Ortak Çalışma” başlıklı protokol imzalandı.

GBS özetle, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sivil toplum kuruluşlarındaki politika yapıcılar, karar alıcılar, uzmanlar ve araştırmacılara ekonomik, sektörel ve bölgesel politikaların tasarlanması, uygulanması ve etkinlik ölçümü için makro ve mikro düzeyde doğru, güvenilir ve ihtiyacı karşılayabilir verilerin sunulacağı bir ortam sağlamak olarak tanımlanıyor.

İmzalanan protokolle, ASÜ’de farklı alanlarda çalışmalar ve araştırmalar yapan akademisyenlerin verilere daha kolay bir şekilde erişeceğine dikkat çeken Rektör Şahin, “İhtiyaç halinde akademisyenler doğru, nitelikli ve güvenilir verilere erişebilecek ve böylece çalışmaların seyrine pozitif bir katkı sağlanmış olacak. Böylesi mühim bir projenin içerisinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

İlgili protokolü Bakanlık adına Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar ve ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin imzaladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.