Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Geleneksel Sünnet Şöleni festival havasında geçti

Aksaray Belediyesi yıl içerinde sünnet ettirdiği 414 çocuk ve aileleri için toplu sünnet şöleni düzenledi. Daha önce Aksaray Belediyesinin organizasyonu ile sünnet edilen çocuklar geleneksel sünnet şöleni’nde bir araya geldi.

Geleneksel Sünnet Şöleni festival havasında geçti
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ağustos 2021 20:45

Kılıçarslan parkındaki şölen alanına geçmeden Aksaray Bilim Merkezinde toplanan çocuklar ve aileleri Bilim Merkezini gezdi. Bilim Merkezindeki birbirinden eğlenceli oyun alanlarını ve yüksek teknoloji ile donatılmış eğitim alanlarını inceleyen çocuklar ve aileleri Bilim Merkezinde eğlenceli zaman geçirdiler. Ekipler tarafından Belediye araçları, klasik arabalar ve üstü açık otobüs süslenerek sünnet olan çocuklarla birlikte konvoy oluşturuldu. Aksaray Bilim Merkezinden başlayan konvoy şehrin birçok noktasını dolaşarak Kılıçarslan parkındaki şölen alanına ulaştı.

Aksaray Bilim Merkezinde hazırlanan şölen alanına ulaşan Başkan Dinçer ve çocuklar sevgi gösterileri ile karşılandı. Toplu sünnet Organizasyonuna Ticaret Odası Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Sivil toplum Kuruluşu temsilcileri, Köy ve mahalle Muhtarları, İl müdürleri Özel Eğitim Merkezi yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, toplu sünnet şöleninde misafirlerine hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; ‘’İnancımızın ve kültürümüzün gerekliliklerinden olan sünnet organizasyonumuz vesilesi ile sünnetini gerçekleştirdiğimiz 414 çocuğumuzun ve ailesinin mutluluklarına şahitlik ediyoruz. Bu birliktelik bizim kocaman bir aile olduğumuzu gösteriyor. Bütün bir millet olarak böyle önemli anların birarada yaşanması bizleri birbirimize ve kültürümüze daha çok bağlıyor. İnşaallah bu çocuklarımızın büyüdüğüne asker olduğuna ve evlenip yuva kurduklarına da hep birlikte şahitlik ederiz. Bu

birlikteliğin artmasını ümit ediyorum toplu sünnet şölenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Aksaray Belediyesi olarak şehrimizde toplu sünnet organizasyonlarımızın devam edeceğinin bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu grubumuzda 414 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Çocuklarımızın içerisinde özel ilgiye ihtiyaç duyan 37 çocuğumuzda bulunuyor. Çocuklarımıza geçmiş olsun temennilerinde bulunuyor. Ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in konuşmasının ardından dua yapılarak katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

MEHTERAN TAKIMI COŞKULU VE DUYGULU ANLAR YAŞATTI

Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim alan mehteran takımı dinleyicilere coşkulu ve duygulu anlar yaşattı. Tamamı özel ilgiye ihtiyaç duyan öğrencilerden oluşan Mehteran takımı şölen alanında gösteri yaptı. Birbirinden coşkulu ezgileri sergilen mehteran takımı ilgi ile karşılandı.

Canlı müzik ve animasyon gösterileri ile sünnet kıyafetleri içerisinde eğlenen çocuklar unutamayacakları bir gün geçirdi. Renkli görüntülerin oluştuğu şölenin sonunda çocuklara kına yakıldı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile tek tek hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar unutulmaz bir gün yaşadılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.